Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Raskaana oleva nainen on hirviö

  • Raskaana oleva nainen on hirviö

Kaikki sen tietävät, mutta kukaan ei sano sitä ääneen. Yhdeksään kuukauteen saadaan mahtumaan käsittämätön määrä hulluutta joka kaadetaan isän niskaan. Mies puhuu, hengittää ja pissaa väärin. Lisäksi hän tykkää Facebookissa vääristä asioista. Ja kaiken tuon hän tekee tahallaan.


Camouflake-kuvio on varmasti alunperin keksitty keinoksi piiloutua raskaana olevalta vaimolta. Myöhemmin armeijat ovat alkaneet käyttää sitä naamioituakseen viholliselta. Niiden kahden ero ei lopulta ole kovinkaan suuri. Vihollinen tosin saattaa joskus osoittaa jotain inhimillisyyttä alakynteen joutuneelle.


Nykyiskä näkee uskomatonta vaivaa etsiessään olohuoneen tapetin väristä oloasua. Se päällään hän seisoo hiljaa kirjahyllyn vieressä kuuntelemassa mitä ohjelmaa siunatussa tilassa oleva vaimo katselee televisiosta ja koittaa olla haisematta millekään.


Kaiholla hän muistelee armeija-aikojaan jolloin vääpeli huvikseen seisotti koko komppaniaa asennossa vesisateessa. Minkähän vuoksi muuten vääpeliä kutsutaan komppanian äidiksi? Hän ei silti piinannut miehiään kuin korkeintaan tunnin. 


Ei se ole miehen vika, että elämän jatkuvuuden vuoksi jonkun on synnytettävä lapsia. Eikä sekään ole miehen vika, että se joku on nainen. On aivan kohtuullista, että kyvystä saada sarjassa orgasmeja joutuu maksamaan hieman veroa. Varsinkin jos sitä vertaa miehen saamaan rangaistukseen siitä yhdestä: Yhdeksän kuukautta kovennettua ja 18 vuotta ehdonalaista.


Oletteko koskaan tavanneet äitiysneuvolassa miespuolista työntekijää? Ette varmaan sillä jo odotushuoneessa on sellainen määrä psykopatiaa, ettei sille ole mitään asteikkoa. Ennemmin mies työkseen pesee vaikka hai-altaan ikkunoita sisäpuolelta kuin asettaa itsensä vaaralle alttiiksi neuvolassa.


Voi sitä lässytyksen määrää kun neuvolantäti lääppii geeliä mamman rantapalloon ja tarkistaa, että masuasukilla on kaikki hyvin. Ei sillä lapsella ole mitään hätää, mutta isän psyyke alkaa olla pirstaleina viimeistään kuuden kuukauden kohdalla. Kukaan ei kysy hänen vointiaan, mutta siitä huolimatta neuvolaan on tultava.

 

Siellä saa sitten suu supussa kuunnella raportin vaimon aamuoksennuksista ja selkävaivoista. Välillä tuleva äiti luo syyttäviä silmäyksiä isää kohti. Aivan kuin se olisi tämän syy, että selkään sattuu.


Ei siitä ylimääräisestä 15 kilosta ole miehen tekosia kuin korkeintaan puolet (4-5 kg lihaa ja 1-1,5 litraa vettä). Kaiken muun voi panna Karl Fazerin piikkiin. Sitä paitsi naisen kannattaisi suhtautua ylimääräisiin kiloihin kuin painoliiviharjoitteluun: Liha tottelee kuria ja suurin osa äideistä tulee kantamaan ylikuormaa myös synnytyksen jälkeen, joten raskaus on hyvää valmistautumista siihen. Reeniä horo reeniä!


Turhauttavinta on kuitenkin synnytysvalmennus. Siellä 15 ulkonäöltään Cezeta-skootteria muistuttavaa naista puhkuvat ja puhisevat. Miehenkin täytyy osallistua vaikka synnytyksessä hänen roolinsa on vain ottaa kuvat äidin Face-päivitykseen.


Täysin turhaa hommaa koko valmennus; ei se synnytys ole kakkaamista kummempi juttu. Ennemmin olisi kannattanut valmentautua ennen raskautta selkätreeniä tehden, että jaksaisi kantaa etukuormansa miestä vaivaamatta.


Synnytysvalmennus on myös jonkinlainen odottaville äideille suunnattu Stand Up -komediaesitys. Ismo Leikolan näköinen veteraanikätilö kertoo rempseään tyyliin hauskoja tarinoita synnytyksessä pyörtyilevistä isistä ja sankariäideistä. Mammat hekottelevat vauvamasut hytkyen. Isät vilkuilevat hätääntyneinä toisiaan ja jokaisen päässä takoo sama ajatus: Ehdittäisiinkö me porukalla kaivaa joku pakotunneli sillä aikaa kun nuo muijat käyvät kahvilla?


Varmaankin raskaana olevien naisten käytökseen löytyy selitys evoluutiosta ja biologiasta. En vain ymmärrä miten se lisää lajimme elinmahdollisuuksia jos yhdeksän kuukautta vittuilee miehelleen. En usko, että yksikään neandertalilaismies olisi katsellut moista tuittuilua. Kenties sen takia neandertalilaisia ei enää ole. Hyvä ihmislaji, mutta ämmät pilasi kaiken.


Seuraavan raskauden sattuessa kohdalle kannattaa vähän miettiä rakastaako lähimmäistään niin kuin itseään, sillä ihmisellä - miehelläkin - on tapana vastata niin kuin sille huudetaan.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jaa mistä aamuoksennuksista? Pari lasta synnyttäneenä olen kääntänyt odotusaikana vatsani nurin vain kerran ja silloinkin kun menin käymään paikassa, jota ei kaiketi oltu miesmuistiin tuuletettu.

Seuraavan raskauden osuessa kohdalle kannattaa katsoa peiliin ja laittaa mietintämyssy päähän: näkyisiköhän jotain vikaa, vikaa, vikaa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Toista ihmistä voi alistaa monin tavoin. Kaikki eivät sitä kuitenkaan tahdo tai osaa. Eikä kaikki alistu.

Sivuhuomautuksena, synnytysvalmennus isille on alistamista, syyllistämistä tai häväistystä. Pitäisi opetella valehtelemaan, kun toinen kärsii eikä kuitenkaan voi auttaa. Ei sellaiseen pidä mennä mukaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Viimeistään nyt putosin kärryiltä, mistä se kärsiminenkin tupsahti? Katselisitte miehet edes itsenäisyyspäivän vastaanottoa, ei Jaana Pelkonenkaan kärsivältä näyttänyt. Ihan luonnollinen onnellinen olotila, sanoisin, paitsi jos on jostain syystä onneton.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

"ei Jaana Pelkonenkaan kärsivältä näyttänyt"

Ei näyttänyt Särkänniemen delfiinitkään. #delfiininhymy

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Onhan niitä, hymyjä ja hymyjä

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/pre...

Ja jos et erota onnellisen odottavan äidin hymyä delfiininkään niin olisikohan vaikka jonkun terapeutin paikka?

PS. Siinähän sinnittelet/sinnittelette, mutta kertokaahan ensin raskausajastanne :)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Itse synnytys siis, alateitse. Se on kuulemma niin kivuliasta, että mies ei sitä voi ymmärtää. Synnytysvalmennuksessa miestä sitten valmennetaan olemaan siinä vieressä muka henkisenä tukena, vaikka tietää olevansa täysin turha.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Ei siihen ole yksiselitteistä vastausta. Joillekin se synnytys on helppoa, joillekin ei, ja joidenkin sijaan en haluaisi joutua. Jotkut synnytkset kestävät kivuliaasti kauan, jotkut vain jonkin aikaa. Ja ensimmäisellä kerralla on kai kaikilla ns. tukka pystyssä, jotta kuinkahan mahtaa sujua.

Siitä miehen henkisenä tukena ei valitettavasti ole vastausta, mies kun oli molemmilla kerroilla matkoilla, mutta olisihan läsnäolo ensimmäisellä kerralla ollut enemmän kuin tervetullutta. Toisestahan jo suunnilleen tiesi miten menee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Useat naiset ovat hirviöitä raskauden aikana, raskauden jälkeen, vaihdevuosien aikana ja jopa muulloinkin, siis ennenkin raskausta.

Totuuden nimessä on myös sanottava, että useat naiset eivät ole hirviöitä kyseisinä aikoina eikä muulloinkaan.

Mutta kuka opettaisi miehille sitä valintaprosessia?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Mutta kuka opettaisi miehille sitä valintaprosessia?"

Täh? Jos ei edes itse kirjoittamastaan mitään ymmärrä niin eihän kannettu vesi kaivossa pysy.

Minna Hänninen

Yleensä se on "hyvää tarkoittavat lähimmäiset", jotka yrittävät neuvoa hirviöön retkahtanutta, mutta parempi vaan todeta, että vakka ja kansi ovat löytäneet toisensa ja kenties elävät onnellisina tai onnettomina elämänsä loppuun. Pahimmassa tapauksessa eivät eroa koskaan vaan joutuvat yhdessä vaeltamaan ikuisuudessa...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juha kirjoitti: "Totuuden nimessä on myös sanottava, että useat naiset eivät ole hirviöitä kyseisinä aikoina eikä muulloinkaan".

Sain elämäni aikana kaksi lasta, kahden eri naisen kanssa, ja allekirjoitan tuon toteamuksen täysin.

Jussin blogi ja siihen liittyvä kuvitus oli lähinnä hauska, muttei vakavaa.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

"Sain elämäni aikana kaksi lasta"

Mistä sä nyt vielä tiedät kuinka monta lasta elämäsi aikana saat? ;)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #12

Vasektomia, nääs. Olisi muuten mainio ratkaisu maapallomme hallitsemattomaan väestökasvuun: joka iikalle pakollinen vasektomia 1-2 lapsen jälkeen.

http://www.worldometers.info/world-population/

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen Vastaus kommenttiin #13

Kyllä minä silti uskon enemmän porkkanaan kuin keppiin. En siis panisi sitä pakolliseksi muille kuin perussuomalaisille. Sen sijaan äitiyspakkaukseen laittaisin isälle suunnattujen kuuden kondomin sijaan tonnin palvelusetelin ko. toimenpiteeseen + napakat bokserit.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

En ole varma tiedostaako nainen itse oman hirviömäisyytensä. Minusta tuntuu, että vointini niin henkinen kuin fyysinenkin oli paras raskauksien aikana ja niiden jälkeenkin. Ei ole mies valittanut, mutta ehkä on kestävämpää sorttia tai kenties on sopeutunut jo aiempien kokemusten perusteellla, siis oma äitinsäkin saattoi olla hirviö. On miehilllä kestämistä ;D Minkähän vuoksi senkin tekevät ;D?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niinpä, minkähän vuoksi. Jos miehet tekisivät lakon niin ei olisi synnytyksiä, eikä ei-toivottuja lapsiakaan.

Katso peili, mene Voima, sanoi Tampereen Tammerin entinen hovi Alexander Grobowsky.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mielenkiintoinen teksti, ja sitä hienosti täydentävät kommentit! (En sanoisi näin, ellen olisi isä.)

Missään tapauksessa en ole samaa mieltä kaikkien blogiväitteiden kanssa, mutta osa pitää varmasti kutinsa. Itsesuojeluvaistoni estää minua kertomasta, missä raja kulkee.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Jussi pani tahallaan hieman överiksi. Totta tietenkin on, että odottavan äidin haju ym. reflexit ovat herkempiä kuin muuten, luonnostaan. Omalta kohdaltani voin todeta, että odotusaika oli yhteistä odotusta, jopa kaunistakin.
Se on turhaa, että isä pannaan synnytyshuoneeseen tuskissaan olevan äidin kättä kiinni pitämään. Ja olemaan kätilön "apuna" ja kokemassa välilihan veristä leikkaamista. Siihen se odotusajan kauneus loppuikin huolimatta siitä, että pienokainen oli ihan oikea ja joutui keltaisena viipymään hieman pidempään sairaalassa jne...

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

"Enkä pannut" lasta alullekaan- niinkö, kun se oli niin kivaa ?

Tämän blogin suosituimmat