Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Kukkahattutädin muotokuva

 

"Taas kukkahattutädit saivat mitä halusivat" kirjoitti vähemmän demokraattinen tuttavani Facebook-sivullaan Tapanilan joukkoraiskauksen tuomioiden julkistamisen jälkeen. Päivityksessä oli toki muutakin, mutta tuo oli painokelpoisin osa. En viitsinyt kommentoida asiaa mitenkään koska se ei olisi johtanut mihinkään rakentavaan. Todennäköisesti ajatukseni olisi kuitattu toteamuksella: "Vittu mitä jeesustelua."

 

Niin, tuttavani mielestä minä olen kukkahattutäti. Minua kutsutaan myös suvakiksi sekä muutamilla muilla - ei niin mairittelevilla - nimityksillä. Kukkahattutätiyteni tosin tulee esille esimerkiksi niin, että en kutsu nimittelijöitäni julkisesti millään vastaavilla nimillä. Toki minullakin on heistä useitakin - ei niin marittelevia - nimityksiä, mutta ne pysyvät sisäpiirini tietona. Niillä ei loukata.

 

Joskus minusta tuntuu, että nimittelijäni eivät ole ollenkaan kiinnostuneet mielipiteistäni. Itse asiassa he tuntuvat tietävän jo etukäteen mitä mieltä minä olen. Useimmat keskustelut he avaavat toteamuksella, että minä olen väärässä jossain asiassa jota he olettavat minun kannattavan. Pahinta tässä on se, että olen itsekin alkanut käyttäytyä kuten he. En viitsi keskustella heidän kanssaan koska odotan sieltä tulevan vain sen "vittu mitä jeesustelua" -repliikin.

 

Joten puhdistetaanpa vähän ilmaa ja minä kerron mikä tämä kukkahattutäti on miehiään. Mainitaan nyt sitten vielä, että se mikä minä olen, ei tarkoita, että kaikki muut kukkahattutädit olisivat samanlaisia.

 

Ensinnäkään minä en halunnut noin lieviä tuomioita Tapanilan joukkoraiskauksen tekijöille. Minäkin olin hämmästynyt, vihainen ja pidin oikeuden perusteluja tuomiolle uhria halventavina. Kuitenkin suomalaisen oikeuslaitoksen hampaattomuus saatiin käännettyä joksikin asiaksi jota minä olen suvaitsevaisuudellani edesauttanut. No myönnettäköön, että en ole öyhöttönyt ja vouhkannut tekijöiden ihonväristä vaan inhoni heitä kohtaan on perustunut pelkästään heidän tekoonsa.

 

En ole myöskään suostunut uskomaan, että kaikki somalitaustaiset henkilöt olisivat noiden raiskaajien kaltaisia. Enkä ole ajamassa heitä maasta pois tämän(kään) tapauksen vuoksi. Ja ihan suvakkina kysyn: Miksi Anneli Auerin ja Jens Kukan aikoinaan tekemät rikokset eivät aiheuttaneet samanlaista vihan aaltoa ja lynkkauspäivityksiä? Aika vastenmielisistä ja julmista rikoksista lapsia kohtaan oli silloinkin kyse. En haluaisi uskoa, että tekijöiden ihonvärillä oli vaikutusta asiaan.

 

Enkä minä muuten ole halunnut pakolaisiakaan tähän maahan. Minusta olisi kivaa jos kaikki voisivat asua kotonaan. Mutta kaikki eivät vaan voi. Ajattelen jotenkin niin, että jos ihmiset ovat täällä niin niitä tulee kohdella ihmisinä. Tämä ajatus ei ole tullut päähäni hatussani olevasta kukasta, vaan saamastani kristillisestä kasvatuksesta - josta tosin olen hylännyt kaiken muun paitsi sen kohdan, missä kehotetaan kohtelemaan toisia ihmisiä niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Eli vaikka on hyvin epätodennäköistä, että koskaan joutuisin pakenemaan kotimaastani niin toivoisin silloin minua kohdeltavan hyvin siellä minne pakenen. Oikeastaan suopeuteni pakolaisia kohtaan on perin itsekästä.

 

Olen myös sitä mieltä, että Suomen tulisi kantaa osaltaan vastuu siitä asiasta mitä Välimerellä tällä hetkellä tapahtuu. Minä en koe 800 meren armoilla olevaa ihmistä vaikeutena tai kulueränä. Koen heidät 800 ihmisenä jotka saattavat kuolla mikäli eivät saa apua. Ja minulle on yksi lysti huutavatko he Allahu Akbaria, Sieg Heilia tai jeesussaatanaa. He vain tarvitsevat turvaa ja apua. Olkoon se sitten säälittävää ja naiivia idealismia, mutta en usko heidän olevan siellä huvikseen, laiskuuttaan tai ahneuttaan. 

 

Entä mitä minä itse teen kaikkien noiden asioiden puolesta joihin uskon? En yhtään mitään. Elän varsin etuoikeutettua ja itsekästä elämää. Omistamani 37 asuinneliötä ovat vain minun ja lasteni käytössä. Kynnysmatossani ei lue "tervetuloa." En juurikaan anna rahaa hyväntekeväisyyteen, mutta toisaalta saatan käyttää rahojani ilahduttaakseni ja auttaakseni lähelläni olevia ihmisiä. En anna kerjäläisille rahaa ja itse asiassa ainoa heitä kohtaan osoittamani laupeudentyö on ambulanssin soittaminen eräälle sairauskohtauksen saaneelle romaninaiselle. Olisin toki tehnyt niin kaikkien muidenkin kansallisuuksien kohdalla. 

 

Olen aika skeptinen ja kyyninenkin kaikenlaisten rahankeräysten suhteen. Toisaalta maksan veroni innolla ja olisin valmis vaikka niiden kiristämiseenkin jos sitä pidettäisiin vaikkapa suopeamman pakolaispolitiikan hintana. Voisin myös laskea omaa elintasoani jonkun muun hyväksi, mutta toistaiseksi itsekkyys on vienyt voiton.

 

Kukkahattutätimäisyys tarkoittaa minulle myös suvaitsevaisuutta. Tosin nimittelijäni haluavat uskoa suvaitsevaisuuteni kohdistuvan vain heidän vastustamiinsa asioihin. Suvaitsevaisuuteni kohdistuu myös suvaitsemattomiin. Rakastan sanan- ja ilmaisunvapautta, mutta myös hyviä tapoja ja toisten kunnioittamista. Minun mielestäni Olli Immosella on oikeus kuvauttaa itsensä kenen kanssa haluaa eikä Dan Koivulaaksolla ole siihen nokan koputtamista - ainakaan jos elämme sivistysmaassa. Molemmilla on oikeus julistaa asiaansa ja molempia minä kuuntelen. Mielipiteeni muodostan kuitenkin oman ajatteluni pohjalta.

 

Eniten kai kukkatäteily edustaa minulle sitä, että en suostu pelkäämään tai kokemaan uhkana juuri mitään. Teen asioita jotka koen oikeaksi ja otan sen riskin, että olen väärässä. 

 

Oikeastaan taidan olla hyvin paljon samanlainen kuin nimittelijäni? Minä vain en puolusta oikeaksi kokemaani yhtä kiihkeästi ja annan mielelläni tuuman periksi sillä se ei ole kuin 2,5 senttiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Petri Jalo

Olet idealististanilisti !!!!!!!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minäkin taidan olla sitten kukkahattu.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Se ei olekaan mikään hullumpi rooli tässä ekosysteemissä :)

Matti Kuusik

Jos sinulla on Kristillinen kasvatus niin miksi kirjoitat sielunvihollisen saatanan ja Ihmiskunnan pelastajan Jeesuksen samaksi sanaksi kolumnissasi?

Missä on Jumalan pelkosi?

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen Vastaus kommenttiin #26

Siksi, että olen joskus kuullut kristityn ihmisen käyttävän tuota nimenomaista sanaparia hädässä ollessaan.

Miksi jumalaa pitäisi pelätä? Onko hän vihainen tai ilkeä?

Susku London

"Miksi Anneli Auerin ja Jens Kukan aikoinaan tekemät rikokset eivät aiheuttaneet samanlaista vihan aaltoa ja lynkkauspäivityksiä? Aika vastenmielisistä ja julmista rikoksista lapsia kohtaan oli silloinkin kyse. En haluaisi uskoa, että tekijöiden ihonvärillä oli vaikutusta asiaan."

Hei Jussi, minun on pakko oikaista tuota kommenttiasi. Porin poliisin valehdeltua aikoinaan Satakunnan Kansan toimittajalle, että Kukan tietokoneelta olisi löytynyt kiistatonta kuvamateriaalia, joka yhdistää Auerin rikoksiin, alkoi somessa ja muualla netissä valtava vihan aalto ja lynkkauskirjoitukset (ihonväristä viis). Tällä valheella Porin poliisit saivat kansalaiset uskomaan syytettyjen syyllisyyteen, eikä juttua koskaan korjattu sen kummemmin kuin, että Paatero kielsi tietävänsä mistään kuvista mitään.

Auer ja Kukka tuomittiin syyttöminä pitkiin vankeusrangaistuksiin suljettujen ovien takana. Lisää tietoa voit lukea blogistani: www.anneliauer.com sekä Facebook sivuiltani www.facebook.com/SuskuLondon

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen Vastaus kommenttiin #33

Kiitos linkeistä. Käyn varmasti lukemassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minäkin astun kukkahattujoukkoon.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen
Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Sopiiks yks vanha eläkeläinen joukkoon kanss..allekirjoitan tuon kaiken.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Tänne vaan; kyllä hattuja riittää kaikille :)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kiitos, minulle myös kukkahattu.

PEKKA LEHTI

Minä olen ihan kummallinen. En lainkaan pidä raiskaavista somaliporukoista. Olen varmaan jotenkin erilainen.

En lainkaan, en sitten vähimmässäkään määrin ymmärrä näitä raiskaajia ja ilomielin eväisin tällaisilta "maahanmuuttajilta" oikeuden olla tässä maassa.

Itse asiassa ihailen tässä asiassa Israelia, se on häikäilemättömän etnonationalistinen.

Olenkin varmaan fasisti?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Jotenkin komppaan kirjoittajaa, mutta en kyllä raiskareita. Miksi tuo tyttö jäi huomiotta. Hänen tuntonsa tässä kipeimmät ovat. Hän kärsii lopun ikäänsä. Tiedän, tiedän oikein hyvin. Hyväksikäyttö on mitä hirveintä vääryyttä ja vielä monen hengen voimin, ei sellaista voi milloinkaan hyväksyä kukkahatun kanssa tai ilman.

Inhimillisyys on ihan toinen asia ja toisista sfääreistä toisenlaisiin tapahtumiin.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

En tiedä oletko fasisti. Voithan sinä olla jos haluat ja voit myös ihailla Israelia jos niin haluat. Minä en ihaile. Minusta se on varsin ahdistava ja vastenmielinen maa. Ja itse asiassa en muuten edes tarkasti tiedä mitä fasisti tarkoittaa ja pitää sisällään.

En minäkään pidä raiskaavista henkilöistä enkä varsinkaan porukoista. Jollain tasolla kyllä ymmärrän heitä, mutta se ei tarkoita, että hyväksyisin sen mitä he tekevät. Siihen en osaa sanoa mitään olisiko sillä muuta funktiota kuin kosto jos sellaiset ihmiset ajettaisiin maasta pois. Uskon kuitenkin enemmän porkkanaan kuin keppiin.

Matti Kuusik

Minä uskon Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaan ja meidän Herraamme Jeesus Kristukseen.
Israel on maa jonka Jumala antoi Aabrahamista polveutuvalle kansalle.
En oikein ymmärrä, että jos sinä väität olevasi Kristillisen kasvatuksen saanut niin sinä pidät Israelia "ahdistavana ja vastenmielisenä maana".

Oletko koskaan edes käynyt Israelin maassa, tunnetko yhtään arabikristittyä tai juutalaista?

Shalom!
Yahushua HaMashiach

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

"En oikein ymmärrä, että jos sinä väität olevasi Kristillisen kasvatuksen saanut niin sinä pidät Israelia ahdistavana ja vastenmielisenä maana."

Jotenkin minusta tuntuu, että sinusta se oli jonkinlainen paratiisi? Tiedät ilmeisesti siitä enemmän kuin minä, mutta etkö ole ikinä pannut merkille aseiden, väkivallan ja vihan määrää jota siinä maassa esiintyy. Minusta sellainen on ahdistavaa ja vastenmielistä, harjoitti sitä sitten kuka tahansa. Haluaisin kyllä todella joskus kysyä noilta Aabramista polveutuvilta, että mitä kohtaa viidennestä käskystä he eivät ymmärtäneet?

Olen minä käynyt Israelin maassa ja myös sen miehittämillä alueilla. Ei sekään mikään onnela ollut: mielivaltaisia rajavartijoita, sotilaita jotka ummistivat silmänsä jos palestiinalaisia kivitettiin. Eikä seudulle tunkeutuneet juutalaissiirtokuntien perheenäidit olleet mitään varsinaisia Herran Terttuja solvatessaan lasten kuullen palestiinalaisnaisia.

En henkilökohtaisesti tunne yhtään arabikristittyä, juutalaista, palestiinalaista tai muslimia. Voisin sanoa siis olevani melko puolueeton, mutta lähtökohtaisesti olen aina heikompien ja sorrettujen puolella :) Entäs sinä?

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Minä kokeilin viikkoa fasistina, ehkäpä tästä on jotain apua: http://ilikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/173090-fasi...

Tekstin pohjalta sanoisin minäkin että olen kukkahatuhtava ilmeisesti jos se tuolla tavoin määritellään. Kirjoitin n. vuosi sitten omalla nimellä ja kuvallani vielä hommafoorumilla ja siellä sain vuosien mittaan tietää olevani kaikenlaista ihan kommunistista "mokuttajan" kautta hyysäriin, isänmaanpetturiin ja mitä näitä on. Tosin niin saavat tietää edelleenkin mm. sellaiset kuuluisat hyysärikommunistimokuttajamaanpetturit kuten Olli Immonen ja Jussi Halla-aho. Eräille ei vaan riitä mikään.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Ajattelitko Jussi kirjoittaessasi tuota kuvausta itsestäsi, että asetit itsesi tavallaan toisten yläpuolelle/ulkopuolelle olemalla niin neutraalin väritön, hajuton ja mauton, että eihän sinusta saa otetta millään.
Minäkin kannatan hyviä tapoja, hyvää kielnkäyttöä ja ihmisten arvostamista ja kunnioittamista, enkä aseta eri rotuisia eriarvoiseen asemaan, mutta minä olen myö joskus räiskyvä, kiukkuinen ja käytän hyvinkin värikästä kieltä (Karjalainen kun olen), mutta pyrin käyttämään sitä niin, että että se ei loukkaa, vaan se herättää ajattelemaan. Saatan vähän tönäistä tai antaa potkun takalistoon, mutta miksi minä haukkuisin toisten mielipitteitä.
Kukkahattutädiksi en kuitenkaan rupea, sillä jos me kaikki olisimme hajuttomia, mauttomia ja värittömiä, niin tämä maailam sortuisi hyvin äkkiä, kun nuo, jotka eivät ole kovinkaan näkymättömiä, eivätkä värittömiä, tai hajuttomia, ja tulevat tuolta jostain, kävelisivät (ovat kävelleet jo)ylitsemme tuota pikaa ja pian huomaamme olevamme vähemmistönä omassa maassamme, Islamilaisessa tasavallassa, kunnes maallemme valitaan tiukka uskonnollinen (Islamin uskoinen) johtaja, joka vaatii meitä käyttämään huntua ja pukeutumaan tänähän kaiken peittävään kaapuun.
En myöskään ahlua olla olematta aeri mieltä monista muistakaan päättäjiemme aikaansaanoksista, vaan otan mieluusti kantaa - olin sitten väärässä tai oikeassa, mutta kerron oman näkemykseni asioista, sillä siihen minulla on oikeus. Sillä, niin minä ajattelen, että vaikka en voisikaan yksittäistapauksena vaikuttaa suoraan, voi joku löytää uuden tavan ajatella juuri minun kommentistani ja muokata sitä ehkä parempaan muotoon. Näin niistä pienistä puroista saattaa hyvinkin syntyä isompi joki, ja jopa valtameri, jos hyvä tsägä käy.
Joo, miehiä ja naisia tääll meillä on riittämiin, joten en tunnutaudu sellaiseksi. Ja, mikä tärkeintä, en tunne, että olisin yhtään sen vähempiarvoinen kuin joku kukkahattutätikään on.
Toivottavasti tämä ei ollut liian rajua kieltä sinulle.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

En ajatellut olevani hajuton, mauton tai väritön. Ja kyllä niitä muita saa melko perkeleesti tänne tulla ennen kuin islamilaista tasavaltaa aletaan perustamaan.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Ei Roomaakaan rakennettu yhdessä yössä, joten.... Ehkä minä en enää ole sitä näkemässä, mutta käy sääliksi näitä tulevia sukupolvia, jotka maksavat tästä virheestä vielä kovan hinnan.
Ja, tuosta kukkahattutätiasiasta, jos ei oikein ole mitään mieltä, niin eikö silloin voi sanoa noin. Minulla on ainakin aina ollut sellainen kuva kukkahattutädeistä, että ne vaan hyssyttelevät ja menevät siitä, mistä aita on matalin - eivät oikeasti uskalla sano amitään, eivätkä olla mitään mieltä, etteivät vaan vahingosskaan tule loukanneeksi ketään ja kuitenkin ovat sitten naukumassa joka asiasta.
Minä käytän ainakin sitä sanaa kuvaamaan ihmistä, joka on suorastaan nyiverö, kun ei uskalla olla mitään muuta.
Sorrry, tätä minä juuri takoitin sillä, että olen alkanut sanoa, sen mitä ajattelen, mutta älä suotta loukkaannu, sillä meillä jokaisella on paikkamme tässä yhteikunnassa, mutta te vaan teette tämän elämän joskus hemmetin tylsäksi, kun kaiken pitäisi mennä juuri sitä keskiviivaa pitkin, etttei vaan kukaan mitään ja silleen.
Ihan kuin minun äitini, joka tänä vuonna on ollut 90 vuotta suorittamassa tätä elämää, mutta ei ole kai päivääkään elänyt oikeaa elämää, kun ei ole uskaltanut elää.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"... muita saa melko perkeleesti tänne tulla ennen kuin islamilaista tasavaltaa aletaan ...""

Esimerkin vuoksi raapaistakoon tässä nyt vähän pintaa tältä oksymoronilta "islamilainen tasavalta".

Käsitteillä "enemmistö" ja "vähemmistö" on merkityksensä eurooppalaisella uudella ajalla kansallisvaltioissa kehittyneen demokraattisen järjestelmän puitteissa. Demokratia, sellaisena edustuksellisena systeeminä jona me sen tunnistamme ja tunnustamme, on ihan tietyssä kulttuuripiirissä ihan tiettyyn aikaan ihan tiettyjen paradigmaattisten ajatteluperustojen vaikutuksesta syntynyt ja kehittynyt historiallinen ilmiö.

Ihminen on yhteisöolento, ja kaikissa ihmisyhteisöissä vallitsee niille ominainen sosiaalisen sidonnaisuuden aste. Eurooppalaisella uudella ajalla tapahtunut yksilöllinen eriytyminen on nostanut yksilöiden päät niin paljon yhteisöllisen vedenpinnan yläpuolelle, että demokraattinen järjestelmä mahdollistui.

Sosiaalisesti sitovissa yhteisöissä, jollaisia esimerkiksi nämä "islamilaiset" valtiomuodot ovat, ei esiinny sellaista yksilöllistä eriytymispyrkimystä joka eurooppalaisissa sieluissa varsinkin valistusajalta alkaen on vaikuttanut. Länsimaisen "vapaudenkaipuun" vastine sosiaalisesti sitovassa järjestelmässä on ryhmävahvistautuminen. Se tarvitsee tunnustuksellista ajattelua tuekseen.

Sosiaalisesti sitovassa järjestelmässä ryhmäpaineet vaikuttavat niin, että hyvinkin pieni ja vain muutaman yksilön edustama erilaisuus voi osua yhtenäisyyttä kipeästi uhkaavaan paikkaan, joten se koetaan valtavana uhkana. Tällöin yhteisöllinen raivoreaktio tuhoaa uhkaavan kohteen.

Valtasuhteet ja vallan voimaviivat voivat siis kulkea täysin päinvastaisiin suuntiin kuin mikä on demokratioille ominaista. Sosiaalisesti sitovassa järjestelmässä hyvin pieni määrä ihmisiä voi omata suurimman vallan.

Tuossa on pohdiskelua, joka on ylöskirjattu taannoin kun muuan varsin lapsentasoinen filmintekele sai islamilaisessa maailmassa aikaan raivoreaktioita:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Maahanmuutto noista kulttuureista ei tietenkään koskaan johda mihinkään "islamilaiseen tasavaltaan". Se johtaa vain siihen mihin totaalinen kulttuurinen sopeutumattomuus johtaa. Sosiaalisen häiriön lisääntymiseen, ongelmalähiöiden syntyyn, oman kansallisen sosiaalisen eheyden ja moraalikoodiston hajoamiseen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #15

Kiinnostava analyysi. Tuli mieleeni somalinainen, joka kertoi asuneensa Suomessa ainakin 15 vuotta, silti hänellä oli päähinen, joka peitti muun paitsi silmät. Ihmettelin sitä. Hän kertoi olevansa lastentarhassa töissä. Kummastelin, eivätkö lapset pelkää häntä, mustat asusteet vielä. Kun uusia lapsia, hän poistaa päähineensä ja lapset tottuvat häneen. Kyllä siinä aika vahavassa oma uskonto ja kulttuuri ovat. Voi todellakin olla niin, että me taivumme, eivät he. Meidän arvomme ovat koetuksella ja ehkä on turhan positiivista uskoa, että he sopeutuvat, Meidän olisi siis sopuduttava tai ------ Toista edustavat kurdit. He näyttävät sopeutuvan, ehkä luonne on erilainen ja yhteisöllisyyskin. Olisikin hyvä tutustua somaliyhteisöllisyyteen paremmin. Meille on tulossa laumoittain somaleja tänne pakolaisstatuksella. Näin kertoi eilen media. Miksi juuri heitä?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #20

"" Voi todellakin olla niin, että me taivumme, eivät he. Meidän arvomme ovat koetuksella ja ehkä on turhan positiivista uskoa, että he sopeutuvat, Meidän olisi siis sopuduttava tai ------ ""

Kyllä tästä saa asiaa jatkaakin. Saa sanoa ääneenkin.

Eurooppalaisen sopeutumisen seuraukset ovat jo näkyvillä. Mitä enemmän Eurooppa "suvaitsee", sitä vahvempia viholliskuvia nuo ryhmäsidonnaisuuteen perustuvat "kulttuurit" sisäistä vahvistautumista tavoitellessaan tarvitsevat. Jo maahanmuuttajien toiset sukupolvet ovat kulttuurisesti regressoituneempia.

Ja nyt syntyneet ääriliikkeet, kuten ISIS, joiden tekemänä esiintyy mitä hirvittävimpää itsetarkoituksellista efektihakuista väkivaltaa, jota ritualisoituneena esiintyy myös heidän omassa sisäpiirissään, saavat tukensa nimenomaan kehittyneiden eurooppalaisten valtioiden toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajista.

Ei ole sitä vaihtoehtoa, että Eurooppa "sopeutuisi".

Kuulin taannoin Charlie Hebdo -iskun päivinä kansainväliseltä kanavalta englanniksi tekstitettynä meilläkin niin paljon parjatun Marine Le Penin puhetta eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä ja varsinkin valistuksen asemasta siinä. Se oli hämmästyttävän selväjärkistä puhetta.

Siihen verrattuna tämä oma, narsistinen "vihreä" kulttuuri-idealismimme, joka varoo koskemasta kipeisiin kysymyksiin ja varjelee ajatuksettomuuttaan ja tosiasiallista puhumattomuuttaan "suvaitsevilla" mussuhumanistisilla asenteilla, osoittautuu puhtaaksi mukavuudenhaluksi.

Emme me tule selviytymään. Tällä tiellä konfliktit tulevat vain syvenemään ja yhteiskuntamme hajoamaan.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #20

En osaa vastata sinulle, että miksi juuri heitä, mutta en voinut olla tarttumatta kommenttisi, sillä olen pannut merkille, että juuri Somalien kanssa on ollut eniten vaikeuksia ja heidän tekemiään rikoksia puidaan jatkuvalla syötöllä oikeuslaitosissamme.
Mutta toisaalta, jos joku värillinen tekee jotain pahaa, jonkun rikoksen, se ollaan helposti panemassa Somalin syyksi. Heitä osoitetaan sormella ensimmäiseksi. Jos kohta, ainakin omassa miljöössäni heistä on eniten harmia, he elävät täysin eristäytyneinä, siinä, missä muualta tulleet ainakin yrittävät hakeutua kontaktiin kantaväestön kanssa ja noudattavat järjestyssäntöä ihan hyvin.
Somaleilla on myös tapana luoda omat lakinsa ja ottaa omat oikeutensa, vaikka siten väkisin. Jo pienet lapset on opetettu huutamaan poliisia, jos niille uskaltaa mitään sanoa.
Satuin kerran ohimennen kulkemaan ohi taloyhtiömme mattojen kuivaukseen tarkoitetusta kuivaushuoneesta, jossa noin 10 vuotia tyttö heitteli pyykkejä narulle ja sanoin siinä hänelle, että "tämä on tarkoitettu vain matoille" ja pyysin (huom. minä vain pyysin, en korottanut ääntäni, tai sanonut pahasti)häntä viemään ne toiseen kuivaushuoneeseen, mutta sen sijaan, että hän olisi tehnyt niin, hän alkoi kirkua, että "Minä laitan nämä minhin haluan, ettekä te mahda meille mietään. Me ollaankin niin paljon fiksumpia, että me tehdään mitä vaan." Siinä vaiheessa kait ääneeni tuli vähän desibelejä lisää ja sanoin ilmoittvani asiasta eteen päin, mutta tyttöpä pinakaisin hatkaan ja alkoi kirkua kuin syötävä ja huusi poliisia ja neuhkasi kuin eläin.
Jos tämä ei ole vanhemmilta saatua käyttäytymisoppia, niin miten pieni lapsi voi osata sen noin tyylikkäästi.
Kohta oli äiti kimpussa ja hirveätä yhkailua ja pelottelua. Meillä on iso taloyhtiä ja nämä muutamat Somaliperheet terrorisoivat koko taloa niin, että jatkuvasti ihmiset haakevat asuntoja muualta. Tässä asuu monia kansallisuuksia, mutta kenestäkään muita kuin näistä ei ole haittaa sen enempää kuin voisi olla kantaväestöstäkään, sillä eihän mekään mitään pulmusia välttämättä olla. No, Virolaisten ryyppääminen ja sotkeminen joskus, mutta he sentään eivät hypi silmille.
Näistä Somaleista suorastaan huokuun jonkinlainen uhka. Niin miehistä kuin naisistakin ja lapset ovat hyvässä opissa.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #20

En osaa vastata sinulle, että miksi juuri heitä, mutta en voinut olla tarttumatta kommenttisi, sillä olen pannut merkille, että juuri Somalien kanssa on ollut eniten vaikeuksia ja heidän tekemiään rikoksia puidaan jatkuvalla syötöllä oikeuslaitosissamme.
Mutta toisaalta, jos joku värillinen tekee jotain pahaa, jonkun rikoksen, se ollaan helposti panemassa Somalin syyksi. Heitä osoitetaan sormella ensimmäiseksi. Jos kohta, ainakin omassa miljöössäni heistä on eniten harmia, he elävät täysin eristäytyneinä, siinä, missä muualta tulleet ainakin yrittävät hakeutua kontaktiin kantaväestön kanssa ja noudattavat järjestyssäntöä ihan hyvin.
Somaleilla on myös tapana luoda omat lakinsa ja ottaa omat oikeutensa, vaikka siten väkisin. Jo pienet lapset on opetettu huutamaan poliisia, jos niille uskaltaa mitään sanoa.
Satuin kerran ohimennen kulkemaan ohi taloyhtiömme mattojen kuivaukseen tarkoitetusta kuivaushuoneesta, jossa noin 10 vuotia tyttö heitteli pyykkejä narulle ja sanoin siinä hänelle, että "tämä on tarkoitettu vain matoille" ja pyysin (huom. minä vain pyysin, en korottanut ääntäni, tai sanonut pahasti)häntä viemään ne toiseen kuivaushuoneeseen, mutta sen sijaan, että hän olisi tehnyt niin, hän alkoi kirkua, että "Minä laitan nämä minhin haluan, ettekä te mahda meille mietään. Me ollaankin niin paljon fiksumpia, että me tehdään mitä vaan." Siinä vaiheessa kait ääneeni tuli vähän desibelejä lisää ja sanoin ilmoittvani asiasta eteen päin, mutta tyttöpä pinakaisin hatkaan ja alkoi kirkua kuin syötävä ja huusi poliisia ja neuhkasi kuin eläin.
Jos tämä ei ole vanhemmilta saatua käyttäytymisoppia, niin miten pieni lapsi voi osata sen noin tyylikkäästi.
Kohta oli äiti kimpussa ja hirveätä yhkailua ja pelottelua. Meillä on iso taloyhtiä ja nämä muutamat Somaliperheet terrorisoivat koko taloa niin, että jatkuvasti ihmiset haakevat asuntoja muualta. Tässä asuu monia kansallisuuksia, mutta kenestäkään muita kuin näistä ei ole haittaa sen enempää kuin voisi olla kantaväestöstäkään, sillä eihän mekään mitään pulmusia välttämättä olla. No, Virolaisten ryyppääminen ja sotkeminen joskus, mutta he sentään eivät hypi silmille.
Näistä Somaleista suorastaan huokuun jonkinlainen uhka. Niin miehistä kuin naisistakin ja lapset ovat hyvässä opissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Esimerkiksi YK:n arvion mukaan jo 175 miljoonan asukkaan Nigeriassa köyhyys ja ongelmat ovat jo nyt valtavia. Vuonna 2100 ennustetaan Nigerian väestön kasvavan 900 miljoonaan ja maa-ala heillä on vain kymmenesosa Kiinan pinta-alasta. Jo nyt 80% nigerialaisista elää köyhyydessä ja mihinkä he tässä vuosien myötä lähtisivät kuin kohti "rikasta" Eurooppaa ja entä sitten?

Pystyykö Eurooppa elättämään muutama sata miljoonaa uutta kansalaista, jos tilanne jatkuu vuosikymmeniä yhtä huonona kuin mitä se Afrikassa nyt on?"

Nigeriakin on vain pieni osa Afrikkaa... Kaivoin nuo luvut vanhasta blogistani vuosien takaa. Mitähän arviot ovat tänään?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kukkahattutäti on itseidentiteettiliemissään lilluva etnohedonisti. Kun kukkahattu panee toiseen vaakakuppiin ihanaksi kokemansa "monikulttuurisen värikkyyden" ja toiseen vaakakuppiin sen "ettei ihonväri merkitse minulle mitään", kupit painavat yhtä paljon.

Kukkahattu on parantumaton individualisti, joka ei ymmärrä durkheimilaisen sosiologian peruasetuksia. Hän ei ymmärrä että on olemassa yhteisöilmiöitä joita ei voi palauttaa yksilötasolle. Kun ihmiset tekevät joukkohypnoosin vallassa tekoja, kuten maahanmuuttajajengit lähiöissään tekevät, ne ovat tekoja joita kukaan mellakoitsijoista ei yksinään tekisi. Tämän asian merkitys jää kukkahatulta tajuamatta.

Kulttuurit eivät siis tarkoita kukkahatuille tiettyjä erityisiä yhteisövoimia, vaan lähinnä hedonistisella pintatasolla esiintyvää riemunkirjavaa valikoimaa irtainta rihkamaa, pukeutumista ja tapoja, jne, eli yksilötasolla esiintyvää "erilaisuutta" joka toisessa vaakakupissa kummasti taas tasapainottuu "tasa-arvoiseksi samanlaisuudeksi".

Koska yhteisövoimat jäävät individualistisen silmän sokeaan pisteeseen, kukkahattu voi todellakin arvioida esimerkiksi vahvan sukupuoliseparaation kasvukulttuurista tulevien nuorten miesten tekemää seksuaalista väkivaltaa ikään kuin se olisi arvioitavissa samassa käsitepuitteistuksessa kuin vastaava oman kulttuurimme väkivalta.

Se ei ole. Se on ihan erityistä, ihan erityisistä kulttuurisista lähtökohdista nousevaa väkivaltaa.

Ihmiset eivät tietenkään ylimalkaan ole esimerkiksi durkheimilaisen sosiologian sisäistäneitä yhteisöilmiöiden ymmärtäjiä, joten kaikkinainen kansalaiskeskustelu ei vaikkapa Tapanilan tapauksen yhteydessä vastaa laadultaan sen hirvittävää määrää. Laatukin on jokseenkin hirvittävää.

Mutta sanoisin, että jos ymmärrystä näiden kysymysten suhteen tavoitellaan, juuri kukkahatut toivottoman sokean individualisminsa vuoksi ovat kaikkein onnettomimmissa positioissa. Niin sanotuilla "rasisteilla" on paljon, paljon, paljon luontaisemmat lähtökohtaiset edellytykset käsittää miten erilaisia ja eri perustein arvioitavia "kulttuurit" ovat.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Punnittua puhetta Sepolta, jota monenkin kukkahattutädin kannattaisi ajatuksella pohtia. Vielä meillä pelot eivät ole läheskään kasvaneet siihen mittaan, mitä nyt on nähtävissä Ranskassa, Englannissa ja Saksassa.. Se tulee vasta joskus meidän jälkeemme kasvamaan, jos Afrikan jatkuvaa väestöräjähdystä ei saada kuriin. Miljardit ihmiset tulevat vielä odottamaan sieltä pois pääsyä vakaisiin oloihin...näin ainakin maailmalla povataan tapahtuvaksi, myös itse afrikkalaisten suulla.

Hallittu maahanmuutto on mielestäni ihan ok. jos vain pystymme takaamaan kaikille sääliset olot, muuten jatkuva kapinointi aiheuttaa liikaa ongelmia kaikille.

Koko Eurooppalainen kulttuuri todennäköisesti tulee katoamaan aikaa myöten lähes kokonaan isojen ihmismassojen tulon myötä, jos mitään ei tehdä nyt hyvinvoinnin lisäämiseksi köyhissä maissa. Pelkkä rahan kaataminen kehitysapuna afrikkalaisille ei taida yksin auttaa, tarvitaan jotain muita uusia keinoja. Vanhat konstit ovat jo osoittautuneet huonoiksi.

Itse olen vain puoliksi kukkahattutäti, taistelen auttamisen vaatimuksen puolesta jatkuvasti itseni kanssa ja toisaalta taas järki sanoo, ettemme voi kaikkia kuitenkaan auttaa, jos he eivät omissa maissaan lopeta terroria, sotia ja hallinnon räikeää korruptiota.

PEKKA LEHTI

Minä ajattelen omia lapsiani ja lapsenlapsiani ja minä en halua maastamme tulevan raiskaajien maa. Naapurimaamme Ruotsi johtaa raiskaustilastoja. RUOTSI johtaa raiskaustilastoja.

Kukkahattutädeistä en välitä, mutta minusta raiskaaminen on ongelma. Jos jokin ryhmä raiskaa enemmän kuin toinen ryhmä niin tämä ryhmä on ongelma.

Jos maailmalla riehuisi vaarallinen epidemia niin rajat suljettaisiin ja kansalaisia suojeltaisiin. Miksi lapsiamme ei saa suojella raiskaavilta ihmisiltä? Miksi lapsemme ovat ensimmäisinä uhreina sosiaalisten kokeilujen alttarilla?

Kehotan kaikkia kukkahattutätejä muuttamaan ihailemiensa vähemmistöjen luokse. Integroitumaan esimerkillä, johtamaan edestä. Kukkahattutädit uhratkoon omat lapsensa ja näyttäköön tietä.

Minä näen kukkahattutätejä, jotka itse asuvat turvallisissa piireissä ja samalla luennoivat etulinjassa asuville suvaitsevaisuutta. Suomalainen johtaa edestä.

Matti Kuusik

Jos nyt vaikka Pääkaupunkiseutua pidetään turvallisena, niin siihen saattaa liittyä jonkin sortin aistiharha.
Ajan kanssa se turvallisuus vähenee, tiedättekö kuinka vähän on tietyllä alueella poliiseja vuorossa turvaamassa kaupunkilaisia.
Aika vähän jos tosissaan alkaa keikkaa pukkaamaan.
Toisekseen maailmanpoliittinen tilanne kulkee kohti täydellistä kaaosta ja maailmansotaa.
Ukraina on vasta alkusoittoa.

Ja Kreikka on jo maksukyvytön, sitä ei vain ole vielä virallisesti julistettu.
Moni pankki ja asuntovelallinen on suurissa ongelmissa kun Kreikka tai jokin Välimeren maa aloittaa Euron arvon heilahtelut ikävämpään suuntaan...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ruotsi johtaa raiskaustilastoja, koska Ruotsissa on maailman kehittynein tilastolaitos, maailman tehokkain poliisi, maailman luotettavin oikeusjärjestelmä ja maailman kattavin raiskauksen määritelmä.

Todellisia tilastoja siitä, miten yleistä on henkilön pakottaminen sukupuoliyhteyteen, ei ole olemassa. Arvaukseni on, että YK:n 193 jäsenmaasta noin 190:ssä se on yleisempää kuin Ruotsissa.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

No hups. Minä kirjoittelin kyllä nyt ihan pilke silmäkulmassa, enkä arvannut kirvoittavani noin teräviä kommentteja, itseasiassa aivan leppoisaan puheenvuoroon kukkahattutädeistä, Se vaan näkyy tämä maahanmuuttoasia olevan niin kuuma peruna, että se sytyttää, vaikka märän haapapuun. Eipä sillä, se on asia, mistä voi ja pitääkin puhua painavin argumentein,mutta ei se nyt oikeastaan tähän alkuperäiseen asiaan mitenkään liity, jollei nyt ajatella niin, että nämä punavihreät noin yleisesti ottaen ovat juuri niitä, jotka ytittävät olla vähän liian suvaitsevaisia, maamme oman väestön kustannuksella, seuraamuksista piittaamatta. Mutta en myt aloita päivääni sillä, että alkaisin sitä tässä vatvomaan.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Lepo vaan Irma; Ei täällä kukaan sanan säilää pelkää :)

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

No niin innoissani kai, että meinaa tulla kahteen kertaan nämä jutut.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Myönnän, että olen ennakkoluuloinen. En luota oikein keneenkään enkä mihinkään ja etsin jatkuvasti virheitä ja vikoja ympäröivästä todellisuudesta. Ajattelen, että kun näen ne ja ymmärrän ne, niillä ei ole mitään valtaa elämääni. Sen enempää en ympäröivästä todellisuudesta välitä, se on minulle pakollinen osa elämääni.

Minä siedän tätä maailmaa hyvin huonosti. Se on äänekäs, rasittava ja täynnä tansseja, joita en osaa ja ihmisiä, joiden kanssa minulla en koe jakavani mitään yhteistä - en ole koskaan tajunnut mistään mitään.

Suvaitsen sitä, sillä tarvitsen sitä.

Jos joku tulee kysymään, mitä mieltä olen välimerellä hukkuvista ihmisistä, voin ihan suoraan myöntää, että en välitä. Ihmiset ottavat riskejä. Ihmiset kantavat niiden seuraukset.

Vaadin sitä itseltäni. Odotan sitä kaikilta.

Suvaitsevaisuutta on helppo pitää heikkoutena. Se on sitä ainoastaan silloin, kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Suvaittava määrää, suvaitsija suvaitsee. Huono lähtökohta mille tahansa vuorovaikutukselle.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Olet myös rehellinen ja omaat laajan perspektiivin asioihin. Minäkin eläisin mieluiten omassa marginaalissani - tai ainakin tunnnistan itsessäni välillä kaipuun paeta kaikesta. Onhan ihmisten kanssa toimeentuleminen parhaimmillaankin vain kompromissi.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Jussi!

Kiitos tekstistäsi!

Itsekin tunnen monta "karvareuhkasetää" ja juuri siksi minäkin olen paljon, paljon mieluummin - jos valita pitää - KUKKAHATTUTÄTI.

Vaikka fyysisesti oikeaa tätiä minusta ei saa kirveelläkään - tai ehkä kuitenkin sillä:-)

Mutta henkisesti kukkahattutädeiksi haukutut ovat kyllä hyvin paljon korkeammalla kuin nämä "kr-sedät".

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

En pidä Jussi Kolehmaista kukkahattutätinä, enkä teitä muitakaan. En myöskään itseäni. Poliittisia puolueita en puolusta, vaan ajatuksia jotka yhtenevät minun ajatusteni kanssa ja jos jokin ajatus ei vaikuta hyvältä, niin etsin sille vaihtoehdon. Mielestäni suomen pakolaispolitiikka on yhtä paljon pielessä, kuin muinoin oli yhdysvalloissa harjoitettu orjakauppa. Monikaan ei ole ajatelut että orjien jälkeläisistä tuli toisenluokan kansalaisia ja heidän jälkeläiset ovat pääasiallisesti täyttäneet amerikkalaiset vankilat. Tuntuu hyvältä auttaa yhtä täällä, vaikka samoilla resursseilla voisimme auttaa kymmeniä tuhansia afrikassa. Esimerkkinä vaikka parikymmentä vuotta sitten Ruandasta ja Burundista yhden maan ottamat miljoona pakolaista, jotka ovat kyenneet palaamaan omaan maahansa, Heistä ei tullut toisen luokan kansalaisia, eikä kukaan pääse kuvittelemaan että olisi heidän vuokseen parempi ihminen. Kokonaiskuva monissa muissakin asioissa on ihmisiltä hämärtynyt ja monia asioita tuijotetaan vaan yhdestä näkövinkkelistä. Tämän minun höpötyksen ei pitäisi olla poliittista, ellei siitä tehdä poliittista siitä syystä ettei se vastaa jonkun poliittisen puolueen näkemyksiä. Inhoan koko kukkahattutäti sanaa, sillä olen lukenut sen niin saatanan monta kertaa. Inhoan myös sanoja mamu, somppu... lopuksi toteaisin vaan että Jussi Kolehmaisen tekstit on virkistäviä ja annan jokaisen pitää mielipiteensä, kunhan saan sanoa omani.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Pieni lisäys liittyen siihen ettei ovimatossasi lue tervetuloa. ei minunkaan ovimatossani lue tervetuloa, mutta ovessani lukee "karibu". Ostin tämän talon jossa asun vasta jokin aika sitten enkä ole vielä oikein tutustunut naapureihinikaan joten he varmaan luulevat että Karibu on minun sukunimeni.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Kiitos :) Näiillä eväillä jatketaan enemmän tai vähemmän kieli poskessa.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Olisi hyvä tietää millä lailla blogin kirjoittaja konkreettisesti auttaa lähimmäisiään paitsi ilmoittamalla olevansa "kukkahattutäti".

Suomessa on monia veteraaneja ja vanhuksia jotka kipeästi tarvitsevat apua. Suomessa on n. 200 000 eläkeläistä, jotka elävät 800e/kk tuloilla. Kun kaikki muut pakolliset menot on hoidettu, rahaa jää ruokaan tuskin nimeksikään.
Tunnetko sinä ja Stubb, joka näköjään haluaa myös kuulua "kukkatäti"-joukkueeseen kukkatätimäista, nimenoman konkreettista, moraalista vastuuta ? Muutakin kuin vain hienoilla fraaseilla höystettynä ?

Sitten kun kuulen, että mm. Stubbin lasten kouluissa on 20-30% kielitaidottomia maahanmuuttajia ( muitakin kuin diplomaatteja ) uskon hänen vastuunkantoonsa.

Kysyt miksei Auerin-tapauksessa noussut kohua ? Nousihan siitä. Mutta se mikä Tapanilan tapauksessa on erityisen vastenmielistä on, että kyseessä oli JOUKKOVÄKIVALTA täysin puolustuskyvytöntä
naista kohtaan. Ja nuoremmatkin, jotka eivät olleet osallistuneet ko.väkivaltaan ilkkuivat ja yllyttivät.
Ehdottomasti tulee mieleen naista halventava KULTTUURI.

Viime kesä maahanmuuttajajengi ( täydennettynä muutamalla kantasuomalaiselle ) pahoinpitelivät 70 nuorta ja lasta, osan sairaalakuntoon.
Poliisi ja media suojelivat pitkään näitä pahoinpitelijöitä ja eräs itse maahanmuuttaja-kukkahattutäti ( tosin diplomaatti-perheen tytär ) kirjoitti pitkän blogin nimellä " Vainovalkeat palavat jo ".
Hän puolusteli näitä väkivaltaan "harhautuneita" maahanmuuttajia vaatien että " heidät otetaan täysvaltaisina suomalaisina yhteiskuntaan ".
Sanallakaan tämä kukkahattutäti ei osoittanut blogissaan myötätuntoa kantasuomalaisia pahoinpideltyjä lapsia/nuoria kohtaan.
Minkälaisen kuvan se antaa meille kantasuomalaislle heidän kulttuuristaan ?
Kirjoita blogi heti kun olet tehnyt jotain konkreettista auttaaksesi monia suomalaisia ( olkoon uusia tai vanhoja ) heikompiosaisia.
Muuten sinunkin vuodatuksesi jää samalle naurettavalle, tekopyhälle tasolle kuin Euroopan kermaleivospöytään Junckerin vierustoveriksi pyrkivän Stubbin .

PS Somaleista tiedämme , että tänne alkuperäiset " turvaa hakeneet "somalit olivat kommunistidiktaattori Siad Barren virkamies "eliitti " sortajia, jotka saivat sorrettujen raivon niskaansa.
Lopuksi alkuperäiset sortajat, ryöstettyään sitä ennen valtion kassan, tarvitsivat "turvaa" ja saivatkin sitä eri puolilta maailmaa.
Kyllä voimme oiketetusti kysyä miksi juuri ne joilla on varaa maksaa suuria summia salakuljettajille pääsevät " turvaan " ja pakolaisleireillä pitkään "vuoroaan " odottajat eivät. Eivätkä myöskään ne, joilla ei ole rahamassia ole.
Kuten netissä pyörivästä videosta olemme kuulleet mailman 7 miljardista ihmisestä vähintään 6 miljardia on rutiköyhiä, jotka kaikki tarvitsevat apua. Onnistuuko tämän ihmismassan siirtäminen mantereelta toiselle sopuisasti ?

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

"Olisi hyvä tietää millä lailla blogin kirjoittaja konkreettisesti auttaa lähimmäisiään paitsi ilmoittamalla olevansa kukkahattutäti."

Varmaankin ihan sillä tavalla kuin ihmiset lähimmäisiään auttavat: kun joku pyytää apua niin autan jos pystyn. En minä tiedä tarvitseeko sen avun olla aina jotain sellaista joka oikeuttaa kunniamerkkiin.

"Tunnetko sinä ja Stubb, joka näköjään haluaa myös kuulua "kukkatäti"-joukkueeseen kukkatätimäista, nimenoman konkreettista, moraalista vastuuta? Muutakin kuin vain hienoilla fraaseilla höystettynä?"

Stubbista en tiedä sillä hän ei ole edustajani. Tunnen tottakai moraalista vastuuta mainitsemistasi asioista. Siinä on vain Riitta hyvä sellainen tosiasia, että tavallisena tehdastyöläisenä vaikutusmahdollisuuteni ovat aika vähäiset. Olen valmis maksamaan enemmän veroja jos niillä rahoilla tehdään jonkun minua heikommassa asemassa olevan tietä tasaisemmaksi.

"Kysyt miksei Auerin-tapauksessa noussut kohua? Nousihan siitä. Mutta se mikä Tapanilan tapauksessa on erityisen vastenmielistä on, että kyseessä oli JOUKKOVÄKIVALTA täysin puolustuskyvytöntä naista kohtaan."

No ei siitä noussut samanlaista rasistista meuhkaamista kuin tästä Tapanilan tapauksesta. Jos et ymmärrä mitä tarkoitan niin käy katsomassa vaikka minun FB-seinältäni kuinka maakunnan miehet mesovat siellä jäsentelemätöntä vihaansa. Ja ainakin se kohu kohdistui Kukan ja Auerin tapauksessa tekijöihin itseensä - ei koko kansanryhmään, mikä kaiketi siinä tapauksessa olisi ollut porilaiset? Sanot, että Tapanilan tapauksessa kyse oli väkivallasta täysin puolustuskyvytöntä naista (minä kyllä sanoisin nuori) kohtaan. Olivatko Auerin ja Kukan hyväkseen käyttämät lapset mielestäsi jotenkin puolustuskykyisempiä?

"Kirjoita blogi heti kun olet tehnyt jotain konkreettista auttaaksesi monia suomalaisia (olkoon uusia tai vanhoja) heikompiosaisia."

Kirjoitan. Kirjoita sinäkin. Miten muuten määrittelet heikompiosaisen? Minun politiikkaani ei kuulu erotella avunpyytäjiä. Teenkö siis väärin jos autan apua pyytävää hyväosaista?

Martti Kantola

Tavallista parempi kirjoitus kukkahattutädiltä, eikun -sedältä, mutta kyllä esim. Anneli Auerin tapaus herätti yhtä paljon vihaa kuin tämä joukkoraiskauskin. Minussa ainakin. Olen miettinyt, että mikä näitä näkemyksiä jakaa. Onko se tunne ja järki? Molemmat ovat hyviä asioita, mutta johtavat usein erilaisiin johtopäätöksiin. Periaatteessa varmaankin suurin osa eurooppalaisista ja suomalaisista suhtautuu myönteisesti hädänalaisten turvapaikanhakijoiden majoittamiseen, mutta varsinkin insinööritieteisiin koulutuksen saaneet osaavat ottaa huomioon väestömääriin liittyvän kylmän matematiikan. Esim. Afrikan väkiluku on jo nyt selvästi suurempi kuin Euroopan väkiluku. Pahimpien ennusteiden mukaan Afrikan väkiluku nelinkertaistuu vuoteen 2100 mennessä samalla kun monien Euroopan maiden väkiluku supistuu. Tämä tarkoittaa sitä, että tunku Eurooppaan kasvaa koko ajan ja vuoteen 2100 mennessä Eurooppa on demografisesti osa Afrikkaa. Sitä en ainakaan minä halua, mutta en kyllä ole enää näkemässäkään.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Minä kyllä tunnustan perustavani mielipiteeni suurelta osin tunteeseen. Osaan kyllä laskeakin, mutta jotenkin ajattelen myös, että kautta aikain ihmiset ovat siirtyneet paikasta toiseen ja vihreämmille laitumille. Toisaalta ei siitä ole pitkääkään aikaa kun Eurooppa kuppasi Afrikkaa tyhjäksi joten loppuviimetteeks osat ovat vain vaihtumassa :)

Siitäkään huolimatta, että mainitsemasi uhka on todellinen niin en oikein osaa olla kylmä sitä asiaa kohtaan mikä Välimerellä tapahtuu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olikohan Jussilla tarkoituksena politisoida myös tämä Vapaavuoron puoli? Nyt se on ainakin tapahtunut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tämä kirjoitus olisi sopinut "Kulttuuri"-otsikon alle. "Vapaa-aika" on aika kaukaa haettu.

Tämän blogin suosituimmat