Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Lasse on homo

 

Vessakirjoitus, tuo Twitterin edeltäjä, jossa muutamalla kymmenellä merkillä pitää ilmaista jotain nasevaa. Todella harva hallitsee sen lajin. Suurimmalta osaltaan nuo vessan seinille raapustetut tekstit ovat ulkopuoliselle aukeamatonta shaibaa.

 

Vessakirjoituksissa se piirtää jolla on liitua, mutta useimpien olisi silti ollut syytä pitää kynttilänsä vakan alla. En todellakaan ymmärrä mitä informatiivista arvoa on yksinäisellä sanalla "kyrpä" ravintolan eriön seinässä. "Lasse on homo" on jo huomattavasti kuvaavampi ja kertoo kirjoittajansa kyvystä hallita isompia kokonaisuuksia.

 

Joskus törmää sellaisiin pidempiin teksteihin joista huomaa, että kirjoittaja on pyrkinyt oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Rajojaan rikkovat ihmiset ovat aina ihailtavia joskin samalla he usein paljastavat oman älyllisen tasonsa. Oman työpaikkani pisoaarien yläpuolelle on joku työväenluokan Homeros kirjaillut seuraavat kuolemattomat säkeet: "Kannattaa pappia painaa niin ei kuusenkatku nökkää vaivaa!" ja "Huuhdelkaa kuonolla pusupaarit." Nämä julkaisijat kuuluvat varmaan niihin ihmisiin jotka syövät kaikki ateriansa lusikalla.

 

Oma lukunsa on sitten ihmiset (tai ainakin kaksijalkaiset) joiden raivo purkautuu heidän lukiessaan älyllisen olennnon kirjoittamaa tekstiä. Sen rotuiset tyypit sotkevat mustalla paksulla tussilla jonkin oivaltavan ja hauskan tekstin päälle päälle oman kommenttinsa: "Painu vittuun saatanan homo kyrpä vittu." Kirjoittaja on todennäköisesti se sama kaveri joka vessasta poistuessaan rikkoo lavuaarin ja juo käsidesin. Paras osa hänestä taisi aikoinaan jäädä synnytyssairaalan lakanoille.

 

Toki joskus törmää todellisiin jalokiviin. Lievestuoreen Shellin miestenhuoneen vessapaperitelineen yläpuolelle oli joku kirjoittanut: "Lähtevän tavaran rahtikirjat." Hekottelin noita kolmea sanaa koko matkan Joensuuhun saakka jossa minut palkittiin kakalla käydessäni seuraavalla helmellä: "Paskantaminen on ainoa nautinto josta ei tule himo."

 

Tahattomat virheet tekevät joistakin julkaisuista hauskoja. Tähän sarjaan kuuluu mm. seuraava bongaamani sanonta: "Elvis has the building." Eikä yhtään huonompi ollut se Konela-Auton kahvion vessaan kirjailtu BMW-kuskeja ivannut vitsi: "Mitä yhteistä on kondomilla ja BMW:llä? Molemmissa on sisällä!"

 

Oma istuntoni Kahvila-Runon punaseinäisessä kammiossa lähenee loppuaan. Tänne on joku kirjoittanut hyvin hallitusti: "Historiasta opimme, että historiasta ei opita mitään" ja "Nähdäkseen sateenkaaren tulee kestää sadetta." Vahinko, että itselläni ei ole kynää; voisin lisätä seinällä olevien kliseiden joukkoon omani: "Kilroy was here."

 

 

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"...oman älyllisen tasonsa. Oman työpaikkani pisoaarien yläpuolelle on joku työväenluokan Homeros..."

Mielenkiintoinen käsitys työväenluokasta. Hmmm....

Alexius Manfelt

Jussi hyvä, kiitos hienosta tekstistä. Nauroin ja nautin, pelastit siis päiväni, joka muuten olisi ollut yksitoikkoista tieteellisen tekstin kirjoittamista!

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Kiitos! Sitten ei tullut turha päivä minullekaan :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

1970-luvulla Tampereen yliopiston Sosiologian ja sosiaalipsykologian laitos sijaitsi suoraan Sähköpääkeskuksen yläpuolella. Keskuksesta varoittavaan laattaan oli kirjoitettu pysyvä viesti: Vesipääkeskus yläkerrassa.

Astetta epäkorrektimmaksi meno kävi glasnostin 1980-luvulla, jolloin yliopiston vessan seinään oli kirjoitettu: Tulis taas talvisota, niin pääsis laskeen mäkee jäätyneellä ryssällä.

1960–70-luvun Yleisradion kasvattamana lisään, että edellinen kappale ei vastaa kirjoittajan virallista ulkopoliittista linjaa.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Jossain yleisessä käymälässä oli seinässä ohje: "Vain WC-paperia pyttyyn." No sen alle oli tietysti joku kirjoittanut: "Mutta minne laitan kakan?"

Ei taida yliopiston vessatkaan olla enää niin kuin ennen? Pääkirjasto Metson pikkuloissa on sentään kivasti saatu säilytettyä 80-luvun pysähtyneisyys.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

En ole käynyt Helsingin Yliopiston Porthanian naistenvessassa, mutta joskus oli puhetta siellä olleesta klassikosta, "kuka professori antaa?" -tekstistä. Kysymyksen alla oli pitkä nimilista. Asiasta oli hieman keskusteltu professoreiden kesken.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vessanseinätekstejä on luettava noin tuhat, ennen kuin silmiin osuu jokin fiksu ajatelma. Mutta eihän jäävuorestakaan ole näkyvissä kuin huippu, joten en valita.

Kotka, keskustan pikkubaari, 1980-luku: "Voi j****auta kyllä kalja kusettaa!"

Pikajunien ns. sinisten vaunujen vessat, useita havaintoja ohjetaulujen raaputuksista: "Käymälää kyttää ain junan kissa / klosetten får användas endast under tågets gång"

Tämän blogin suosituimmat