Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Rannanjärvi elää!

 

 

Suomalainen on sellainen, että se lottoaa kuudella eurolla viikossa, mutta nostaa hirveän metelin sosiaalisessa mediassa kun lapsilisästä leikataan kahdeksan euroa. Sitten se vie kissan leikattavaksi ja maksaa siitä satasen.

 

Suomalainen on sitä mieltä, että jossain muualla maksetaan enemmän palkkaa. Sitten kun se menee uuteen työpaikkaan niin siitä tuntuu, että vanhassa paikassa maksettiin enemmän. Mutta siitä suomalainen on varma, että maahanmuuttajille maksetaan eniten. Eikä niiden tarvii edes käydä töissä.

 

Suomalaisen mielestä ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa ei saisi leikata, mutta sitä nauttivien pitäisi mennä töihin. Toisaalta suomalaisen mielestä töitä ei ole kun herrat vie ne ulkomaille.

 

Kukaan maahanmuuttaja ei käy töissä, mutta kaikki ulkolaistaustaiset bussikuskit vie suomalaiskuskien työt. Ja ulkomaalaiset lääkärit on tulleet tänne vain rahan perässä. Suomalainen on tyytyväinen kun se näkee ulkomaalaisen siivoojan. Varsinkin jos se on akateemisesti koulutettu.

 

Suomalainen ei kerro kenellekään paljonko se tienaa, mutta älähtää heti jos joku tienaa enemmän. Sitten suomalainen vaatii, että hänen palkkaansa on nostettava, mutta tyytyy myös siihen, että toisen palkkaa lasketaan. Ja tätä kaikkea se julistaa kahvitauolla suurella äänellä jollekin kaltaiselleen.

 

Suomalainen ei uhkaa herrojaan lakolla vaan työkavereitaan lopputilin ottamisella. Ja jos se ei tuota tulosta niin syy on herrojen kun ne ei kuuntele. Ja jos suomalaiset lakkoilee niin kaikki muut suomalaiset toivoo, että lakkoilijat ei ainakaan saisi lisää palkkaa. Mutta jos ne saa niin muut laskee heti kuinka paljon ne on lakon aikana rahallisesti hävinneet. Suomalainen lakkoilisi enemmän jos siitä maksettaisiin, mutta herrat on pilanneet senkin homman.

 

Suomalaisen mielestä asunnot on liian kalliita ja sekin on herrojen ahneuden syytä. Mutta silti suomalainen yrittää saada toiselta suomalaiselta mahdollisimman suuren hinnan omasta kolmiostaan. Sen mielestä kiinteistövälittäjän saama 3500 euroa on kohtuuton summa, mutta se maksaa sen kun niin on aina tehty. Herrat senkin on keksinyt ja kiinteistövälittäjä on herra kun sillä on kravatti. 


Suomalaisen mielestä Suomessa on aivan liikaa turhia määräyksiä ja sääntöjä. Ei missään muussa EU-maassa niitä noudateta niin kirjaimellisesti. Sitä mieltä suomalainen on ja sitten se soittaa isännöitsijälle ja valittaa kun taloyhtiön vieraspaikalla on jonkun talon asukkaan auto.

 

Suomalainen on salaa tyytyväinen kun joku herrojen hanke epäonnistuu. Ja mitä enemmän siinä palaa rahaa sitä enemmän suomalainen saa aihetta hehkuttaa omaa erinomaisuuttaan. Eli jos S-ryhmän hotelli floppaa niin suomalainen käkättää sitä ABC:n kahviossa ja noituu kun lehtipihvin hinta on taas noussut.

 

Suomalaiset on noutopöytäkansaa. Ne maksaa kolmen euron ruuasta 12 euroa jos sitä saa ottaa niin paljon kuin haluaa. Mutta silti ne kauhistelee jos joku muu tekee samoin – varsinkin jos se on venäläinen. Suomalaisen mielestä se on moukkamaista, mutta viinanhakumatka Viroon ei ole, koska suomalainen vie sinne rahaa vastineeksi.

 

Suomalainen haluaisi laittaa systeemille kampoihin. Siis silleen niinku ukrainalaiset teki. Ja sitten se laittaa isännöitsijälle vihaisen sähköpostin kun joku on kaatanut taloyhtiön vieraspaikkaa osoittavan kyltin.

 

Tänään suomalaiset siirtävät kellojaan ja ovat sitä mieltä, että kesäaika on ihan perseestä. Mutta jonain päivänä he nousevat ja näyttävät omille herroilleen, että Rannanjärvi elää, ja sen he tekevät allekirjoittamalla nettiadressin jonka joku toinen suomalainen on laatinut.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaiken kukkuraksi hallitus on Suomen kansaa kurmottaakseen ottanut aivan liian paljon velkaa ja nyt se jatkaa samalla kurimuslinjalla leikkaamalla kansan hyväksi koituvia tukia sekä korottamalla veroja.

Kyllähän nyt jokainen kunnon perussuomalainen ymmärtää, että tukiaisia pitäisi korottaa, veroja alentaa ja velkoja maksaa takaisin!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei, ei, lainoja ei kannatta maksaa pois ennen kuin inflaaatio on syönyt niitä.
Minäkin ottaisin velkaa ja ostaisin vanhukselle paremmin sopivan asunnon, mutta pankki ei enää anna kun leikattu indeksi on syönyt eläkettäni ja nyt sekin alamittainen korotus leikataan koknaan pois.
http://www.tamperelainen.fi/blogit/margareta-blafi...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Margareta tuo ikäihmisen lainansaanti näyttää mahdottomalle. Jopa viiemisinä työvuosina voi olla vaikea saada enää rahaa lainaksi, vaikka olisi oma asunto. Milläs sitten remontoit tai teet muutakaan kivaa ellet sitten anna asuntoa pankille ja nauti siitä mitä siitä saat lopun ikääsi?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #7

Pyysinkin lainaa välttämätöntä pientä pintaremonttia varten, mutta sitäkään ei tippunut. Nykyisen asuntoni sain ongelmitta vielä suurimmaksi osaksi velaksi vaikka olin jo eläkkeellä. Ja olen lyhentänyt lainan tunnollisesti.
Silloin kun kyselin ei vielä tiedetty mitään nykyisestä indeksijäädytyksestä.
http://www.tamperelainen.fi/blogit/margareta-blafi...

Käyttäjän harrihaavisto kuva
Harri Haavisto

Olipas loistavan riemukas kirjoitelma! Tästä tosin eivät isämmaalliset pidä- suomalaisuuden ydin tuli esille koko karmeudessaan...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Suomalainen on sellainen...
Ruotsalainen ei ole,- eikä venäläinen.

Eikä minkään muunkaan maalainen...
Vain suomalainen on sellainen.

Pitääköhän paikkansa, ettei muun maalaiset ole sellaisia?

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Minäkin oon sellainen kun tarpeeksi maksetaan. Kyse ei siis ole siitä mikä kukakin on - kyse on vain hinnasta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Siis millainen olet jos tarpeeksi maksetaan?
Minä en olisi mistään hinnasta.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Niin, ja sitten se seisoo siellä Jätkäsaaren rannalla ja huutaa ja Tallinnan rannasta huutaa toinen samanmoinen: suomalainen on näet sukulaisrakas, jos älyävät vain pysyä, sukulaiset, lahden toisella puolella.
Poli(ti)isin erottamina.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Me ollaan niiden sukulaisia niin kauan kunnes ne ohittaa meidät elintasossa. Sitten niistä tulee ruotsalaisia :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niinpä, eihän se kahdeksan euroa kuussa ole kuin banaani päivässä jokaiselta lapselta.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Niinpä. Ja pahempaa kuin taloudellinen "tappio" on valittamisen kulttuuri jonka opetamme lapsillemme. En väitä etteikö asioissa ja niiden hoitamisessa olisi paljonkin korjaamisen varaa, mutta korjaamisen varaa on myös omissa asenteissamme.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Jotkut jaksavat jopa valittamisesta valittaa.
Säästä en ole koskaan valittanut, minulle kelpaa mitä korkeimmat voimat suovat. Mutta ihmisten ilkeyteen ja sortoon ei pidä alistua.
Onks ihminen robotti,jonka asennenamiskoita vain pitää säätää oikean asentoon?
Minä olen pyrkinyt välttämään kaikkia asenteita.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Niin, Margareta, kurjuuttahan Suomessa lapsille jaetaan. Ennen vanhaan asiat olivat paremmin, nirppanokatkin valittivat vähemmän.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niinpä, asenteissa aina on vika kun talousjärjestelmä takkuaa ja tyhjiinkin taskuihin leikataan reijät kaatopaikkojen kasvattamiseksi.
Posiitiivisella uskolla saadan pyörät pyörimään ja tulevaisuus vieritettyä Molokin kitaan.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Suomalaiset on sellasia, että niitä on helppo kusta linssiin ... vanha virsi, semmosia suomalaset laulelee ja ne tykkää sellasesta.

Säälittäväähän tää on mutta ei niin suomalainen ilmiö. me ollaan vähän syrjässä, kuten blogistin kirjoituskin. panen kuitenkin jakoon facensivuille .. varoittavana esimerkkinä :)

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

jaettu, tällasella viestillä .."Tämmösestä masokismista me suomalaiset pidämme ..."

... mutta minä olen erilainen ..

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä me olemme jotka emme kuulu "me-suomalaisiin"? (venäjällä nasha)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Lisäksi vaaditaan moraalia herroilta, mutta oman moraalin kanssa riippuu tilanteesta, verottajan ja poliisin edessä ja ehkä joidenkin tukihakemusten kanssa.

Kesäajasta valitetaan että unet sekoaa puoleksi vuodeksi. Mutta kellon siirto ei tunnu missään, kun pitää tehdä vuosittainen etelän matka.

Silloin ei ongelmia ole, kun kyse on johonkin omaan mielihyvään tähtäävästä toiminnasta.

Timo Wahlroos

Ja mitenhän tuo kissan leikkauttaminen liittyy koko asiaan? Ei pitäisi leikkauttaa kissoja? Satanen on liikaa kissojen leikkaamisesta? Köyhien ei kuulu pitää lemmikkejä?

Minna Eerolainen

Oli hyvä kirjoitus Jussilta. Suomalainen on sellainen joka haluaa kieltää toisilta kaiken muttei itseltään mitään:( Tältä ainakin usein vaikuttaa..

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Kiitos. Oikeastaan hölmöin piirre suomalaisissa on se, että suurin osa ei kykene ottamaan vastaan mitään kokematta jäävänsä antajalle jotain velkaa. Jos joku tekee toiselle palveluksen niin tämä pitää tehdä vastapalvelus vaikka tarvetta ei olisikaan, sen sijaan, että tehtäisiin se palvelus jollekin joka sitä oikeasti tarvitsee.

Tanja Rautio

Henkilökohtaisesti minulle on sama vaikka lopetettaisiin koko lapsilisä, säästötilille ne meillä laitetaan. Ehkä tuokin lisä pitäisi maksaa vain niille jotka sitä oikeasti tarvitsevat. Kyse on periaatteesta, niiltä vähennetään, joilla on jo ennestään tiukkaa.

Mitä oikeasti en ole koskaan ymmärtänyt on nuo opettajien lähes 3 kk:n palkalliset kesälomat. Kuitenkaan opettajia ei voi lomauttaa kesällä vaikka ne ovat muutenkin jo valmiiksi lomalla. Ja sitten voivotellaan että voi voi kun nuorten opetus kärsii kun opettajia lomautetaan. voi voi täytyy sanoa myös...

Käyttäjän KatriNuolioja kuva
Katri Nuolioja

Hyvä, kun otit nuo opettajien palkalliset kesälomat esille - selitetään, sillähän ymmärrys lisääntyy.

Opettajilla ei ole lähes 3 kk:n palkallisia kesälomia. Heillä on samanmittaiset, siis työssäolopäivien määrästä riippuvat, lomat kuin muillakin työntekijöillä.

Opettajien palkka on vuosipalkka, jonka suuruus määräytyy koulutuksen, kokemuksen ja opetustuntien määrän mukaan. Joskus aiemmin vuosipalkka oli jaettu yhdeksään samansuuruiseen osaan: kesäkuukausina opettajille ei siis maksettu mitään. Sitten jostain syystä keksittiin, että palkan tulee virrata tilille tasaisesti koko vuoden ajan, ja sama vuosipalkka, joka ennen oli jaettu yhdeksään osaan, jaettiinkin kahteentoista osaan.

Tästä johtuu harha "lähes 3 kk:n palkallisesta kesälomasta".

Vielä pitää huomioida, että läheskään kaikki opettajat eivät saa kesällä palkkaa lainkaan (paitsi lomakorvauksen), siis eivät, vaikka ovat jo etukäteen tehneet siihen oikeuttavan työn. Suuri osa opettajista on sijaisia ja muita pätkätyöläisiä, joiden työsuhde päättyy kevätjuhlapäivään. Jos opettajat lomautettaisiin kesällä, kuntien säästöt jäisivät pienemmiksi kuin jos lomautukset tehdään kouluvuoden aikana.

Tanja Rautio

Olen laskenut opettajien palkkoja, joten tämänhän minä jo tiesinkin. Opettajien ammattijärjestö on ajanut heille niin hyvät edut, ettei kesälomien aikana voida lomauttaa. Viransijaisen olevat pätkätyöläiset eivät saa siksi kesän ajalta palkkaa, kun virkaa tekevä haluaa tietenkin tulla kesäksi "töihin" täydellä palkalla. Ennen myös hoitovapaalta tultiin "takaisin töihin" kesän ajaksi, jotta voitiin sitten taas syksyllä jatkaa hoitovapaata ja sijaisressukka kärsi tämän nahoissaan. Jos otetaan määräaikainen sijainen, ei sitä tietenkään oteta kesän loppuun, vaan koulutyön päättymiseen saakka, jotta kunta säästää.

Käyttäjän KatriNuolioja kuva
Katri Nuolioja

Minulle sopisi hyvin, että koko vuosipalkka maksettaisiin yhdeksässä erässä kouluvuoden aikana, kuten ennen vanhaan on tehty. Siitä olisi kahdenlaista hyötyä: 1) loppuisi jatkuva katkera kateilu opettajien "pitkiä lomia" kohtaan ja 2) määräaikaiset ja sijaiset pääsisivät samaan asemaan viranhaltijoiden kanssa, ts. jokainen saisi samasta työstä saman palkan.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Hieno kirjoitus Jussi ja kymppi rikki! Onneksi olkoon.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Kiitos. Herrat näemmä edelleen pitävät vaaleaveriköistä ;)

Käyttäjän PasiMetsola kuva
Pasi Metsola

Joillekin se 8 euroo merkkaa niitä 8 litraa maitoa mitä viimeisillä venytetyillä pennosilla on ostettu. Ei heillä ole kissaa eikä siten 100 euron kissan lääkäriä. Vitsiä voi lyödä vakavista asioista. Mutta ei naurata niitä perheitä joilta työpaikat on siirretty Kiinaan ja pitäisi elättää neljä lasta. Eihän lama ome lama niille joilla säilyy työpaikat vaan päinvastoin koska inflaatio laskee. En ome itse tälläisessä tilanteessa vaan aidosti huolissani kuinka meidän maassa voidaan ja olen siitä päättäjille kirjoittanut il.an vastakaikuja. Ei heitä kiinnosta kuin omat edut kuten nähtiin kun omia palkkoja nostettiin. Eletään vaarallista aikaa vaikka ette sitä vielä tajuakkaan mutta pHoin pelkäänettä täällä tapahtuu vielä asioita joita kauhistelemme 100 vuode kuluttua. Olenko poikkeus kun en vaan ole mitenkään kateellinen kenellekkään enkä ome tulossa politiikkaan vaan aidosti välitän heistä ketkä voivat huonoiten.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Siinähän se tuli kaikki kiteytettynä. Opas suomalaisuuteen. Sopisi sellaisenaan turisteille jaettavaksi! Kiitos taas hienosta lukuhetkestä.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Kyllä minä niin mieleni pahoitin ja naapurikin nauroi
Ei no, olen jykevästi huvitettu

Käyttäjän IlkkaTiainen kuva
Ilkka Tiainen

Kiitos kirjoituksesta. Me teemme kun muut puhuvat! Suomi ja Eurooppa tarvitsevat uuden vision, me olemme löytäneet viison ja kuvanneet sen dokumenttielokuvaksi. www.europe-2020.org

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset