Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Virus parisuhteessa

 

Kun mies kohtaa naisen, alkaa tapailu,  ehkä seurustelukin. Hetkellisesti miehen testosteronitaso laskee ja naisen nousee. He tuntuvat sopivan yhteen kuin kaksi Lego-palikkaa. Kaikki täsmää ja mikään ei ärsytä naista miehen toimissa. Mies on ihan ihmeissään sellaisesta suopeudesta, että jos vaikkapa tv:stä tuleva jääkiekkopeli menee jatkoajalle ja ehkä rankkarikisaankin, niin siltikään siitä ei tule sanktioita. Päinvastoin: pelin jälkeen hellalla odottaa lämmintä kaurapuuroa vesihauteessa ja pöydällä on rakkaudella voidellut hapankorput sekä pullo keskikaljaa. Kaikki on niin ihihii! Sellaista olotilaa kestää ehkä pari kuukautta ja sitten se tapahtuu. Se tulee kuin virus tietokoneeseen yhdellä klikkauksella.

 

Yhtenä iltana mies menee janoissaan naisen jääkaapille ottamaan mehua. No siellä ei olekaan sitä eikä mitään muutakaan juotavaksi kelpaavaa. Se ei kuitenkaan ole miehelle mikään ongelma; hän toteaa vain harmistuneena, että mehua ei ole, juo vettä ja menee takaisin katsomaan tv:stä "Vain Elämää" -spektaakkelia rakastettunsa kanssa. Koko illan on oudon hiljaista, mutta mies ei tajua minkään olevan pielessä. Hän on tietämättään klikannut viruksen parisuhteeseensa.

 

Seuraavana päivänä ei viruksen olemassaoloa vielä huomaa, mutta ehkä viikon päästä alkaa jotain vihjettä tulla. "Me ei enää pussailla niin kuin ennen" tai "Montako peliä aiot katsella ensi viikolla?" Tilanne kehittyy huonompaan suuntaan ja jossain vaiheessa mies kysyy, että onko jokin vialla, eikä saa siihen myöntävää eikä kieltävää vastausta. Mutta sitten, yleensä silloin kun pitäisi mennä nukkumaan se alkaa: Virus aktivoituu!

 

Nainen kertoo miehelle, että tämä - siis mies - ei taida enää olla tyytyväinen suhteeseen kun on nykyään niin haluton ja kyllästynyt kaikkeen. Ja kun mies pyytää perusteita tai esimerkkejä niin niitä ei tule. Kaikesta vaan kuulemma huomaa, että mies on tyytymätön. Lopulta aamuyöstä monen tunnin ankaran maanittelun jälkeen nainen kertoo havahtuneensa miehen kyllästymiseen silloin kun jääkaapissa ei ollut mehua. Silloin hän oli tajunnut, että tämä ei ole enää sitoutunut tähän kaikkeen. No mies tietysti yrittää selittää, että ei se niin ole, silloin vain oli mehu loppu ja miestä vitutti minuutin - that´s it - ja että se on nyt jo historiaa ja rikoksenakin vanhentunut. Selitykset ovat kuitenkin turhia sillä virus on vallannut naisen mielen. Mikään miehen selitys tai puolustelu ei auta. Hänen silmiensä edessä alkaa pyöriä se sama filminauha minkä miljoonat kohtalotoverit ovat nähneet: edessä on vuosikausien nalkutus, väärinymmärtäminen ja se musertava turhautuminen kun mikään mitä sanot tai yrität selittää ei tunnu menevän perille. Kerta toisensa jälkeen nainen palaa siihen hetkeen jääkaapilla kun mehu oli loppu.

 

Turhautuneen ihmisen ajatukset muuttuvat aggressiivisiksi, tekee mieli paeta, tehdä joku ratkaisu. Ja kaikki vain siksi, että hän avasi janoisena jääkaapin oven silloin kun siellä ei ollut mehua.

 

Kannattaa siis pitää virustorjunta kunnossa sillä se suojaa ei-toivoituilta rakkauksilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Niin. Mielenkiintoista pohdintaa. Naisen näkökulmasta voisin sanoa, että pelko miehen menettämisestä saa naisen nalkuttamaan ja valittamaan. Nalkuttaminen ja valittelut ovat tapoja varmistella, että mies ei ole varmasti lähdössä minnekään. Tämä nalkuttaminen ja valitus taasen itsessään varmistavat, että mies todellakin lähtee, jahka kamelin selkä on katkennut. Naiset harvoin ymmärtävät tämän asian.

Itse en nalkuttaisi mehupurkista, mutta pettämisestä kylläkin. Ja varmasti käyttäisin sitä hyväkseni, niin paljon kuin mahdollista. Pettäjä saa itse valita, kuinka kauan sellaista menoa sitten jaksaa katsella. Itsepähän aloitti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Täysin mahdollinen tapahtumakulku. Kiinnitin kuitenkin huomiota kahteen yksityiskohtaan, joissa ns. mättää.

"Sellaista olotilaa kestää ehkä pari kuukautta..."
- Kyllä "sellainen olotila" kestää kauemmin. Uskon tuhannen päivän teoriaan ihastuksen/rakastumisen kestoa arvioitaessa.

"... hän toteaa vain harmistuneena, että mehua ei ole..."
- Tuossa se tapahtui: mies lausahti ääneen asian, joka olisi pitänyt tyytyä vain havaitsemaan, kommentoimatta. Luulen että tämänkaltaisiin tilanteisiin itse Ludwig Wittgenstein varautui sanoessaan: "Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava."

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Mitä softaa Jussi suosittelet viruksentorjuntaan?

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Ota kopio profiilikuvastani ja näytä sitä treffikumppanillesi. Se toimii myös ehkäisyvälineenä.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Olin ajatellut, että olisi tähän nykyiseen ohjelmistopohjaani verrattavissa olevia; esim. yhteinen liikunta ja ruoanlaitto - asioita joiden aikana voi keskustella luontevasti. Vaikkapa koiran ulkoiluttaminen tai taiteen tekeminen ovat sellaisia joita en ole kokeillut : D

P.S. Omakin profiilikuva tuntuu toimivan ko. tavalla.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Meidän naisten käyttöjärjestelmässä se bugi on. Toivon tosiaan, että se joskus korjaantuu.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Älä tommosia toivo. Ei seurustelu saa olla liian helppoa. Ja on meissä miehissäkin vikoja - tosin en nyt saa mieleeni yhtäkään ;)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #6

Toivon siksi, että se on äärettömän rasittavaa ja voimia vievää, siis ihan itsekkäistä syistä. Miesten lyhytjänteinen, rennompi elämäntyyli vaikuttaa niin paljon helpommalta. Kadehdittavaa... ja olen ihan tosissani.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En tod. juo vettä jos ei ole mehua, kyllä se niin paha paikka on. Että odottaa raikasta, punaista elefantti/mehukattimehua, mutta sitten sitä ei ole tai se on juotu.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Kun kaksi ihmistä yrittää sopeutua elämään yhdessä,niin se vaatii vuosia. Itse olen ollut parisuhteessa(samassa) kohta 40 vuota ja nyt vasta tuntuu,että särmät on hiottu. Olen paljon keskustellut eronneiden kanssa,joilla itsekkyys on voittanut ja on aloitettu uusi suhde. Usein käy niin,että tästä tulee kierre. Ihastus- riita,ihastus- riita jne.... Onnen pysyvyys taitaa olla harhaa,on vain onnenhetkiä. Kaikki kaipaavat sitä ihastus vaihetta,mutta arki tulee vääjäämättä eteen. Siitä nauttiminen,on mielestäni sitä oikeaa rakkautta.

Tämän blogin suosituimmat