Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

HYI, NAAPURINI HARRASTAA SEKSIÄ!

Blogisti Noora Vapaan teksti "Naapurin Seksitouhut" herätti mielessäni jos jonkinlaisia ajatuksia. Hän oli ärsyyntynyt naapuristaan kuuluvista "aah-aah-ooh-ooh-aah-aah"-äänistä niin paljon, että kirjoitti aiheesta blogin. Ja minä ärsyynnyin Nooran blogista.

 

Ensinnäkään pelkkä aah ja ooh ei tarkoita, että naapurissa harrastettaisiin seksiä. Se on vain kuulijan olettamus. Kyseessä voi olla myös ääntään avaava lausuntataiteilija tai vaikkapa kotisynnytys. Ei ammuntakaan aina aiheudu lehmistä, joskus ampuja saattaa olla puolihullu asemies tai poliisi jonka partiokaveri pitää silmiään kiinni.

 

Toki naapurin aah ja ooh on hyvinkin häiritsevää silloin kun ei itse saa! Minäkin olen sellaisia ääniä kuunnellut - kateellisena - mutta koen ne kuitenkin normaaliin seksielämään kuuluviksi. Aktiin vihkiytynyt ja asiansa osaava pari on jollain tavalla syyntakeeton tuottamaansa huutoon sekä voihkeeseen. Ja jos sellainen jotakuta ärsyttää niin kannattanee liittyä Kristillisdemokraatteihin.

 

Noora Vapaa on huolissaan siitä millaista hämmennystä naapurista kuuluvat äänet hänen lapsissaan aiheuttavat? Sitä minä en tiedä, mutta omien lasteni kohdalla en ole ollenkaan huolestunut heidän kuullessaan "naemisen loesketta!" Osaan kyllä selittää asian heille kuten vanhemman kuuluu. Olen itsekin heitä tehdessäni mahdollisesti aiheuttanut häiriötä naapureilleni, mutta uskotteko, että siinä tilanteessa kukaan ei ajattele naapurin lapsia - paitsi Kristillisdemokraatit. Ja enemmän minua huolettaa miten selitän lapsilleni Iltalehden lööpin jossa "Isä tappoi Pikku-Eerikan."

 

Noora kysyi myös, että saako hän kauniisti huomauttaa asiasta naapureilleen? Saa toki. Mutta se ei liene tarpeen enää siinä vaiheessa kun on kirjoittanut omalla nimellään aiheesta julkisen blogin. Todennäköisesti ne naapurin irstailijat ovat sen kautta jo tulleet aiheuttamastaan häiriöstä tietoisiksi. Jotenkin sympatiani ovat kuitenkin heidän puolellaan niin häiriköitä kuin ovatkin.

 

Entä saako tuo naapurin äänekkäästi rakasteleva pari ärsyyntyä lasten aiheuttamista äänistä ilman, että heidät tuomitaan suvaitsemattomiksi? Vai onko niin, että äänen häiritsevyyden määrittää se, kuka sen aiheuttaa ja millä tavalla?

 


http://nooravapaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/144357-naapurin-se...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minua ärsyttää otsikkosi isot kirjaimet. Sorry vaan, eli anteeksi.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Täällä on pöheikköä ympäriinsä, jos kaupunki ahistaa,
luonnon helmassa on reipasta lempiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja kyllähän ääntä maailmaan sopii.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kyllä on ääntä enemmän kuin toimintaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #6

Hyvin sanottu! Kun laskee vielä blogitkin ääneksi.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Nyt on ainakin täällä satanut niin vähän, että kyllä sitä luonnossakin..

Alkaa tuo jo harmittamaan, kun se ei ole hyväksi sienille. Herkkutatteja odotellessa..

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Lämpimät herkkutattivoileivät on ihania, ooooh!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Muutama herkkusieni löytyi jo kuukausi sitten!

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Julkaisusi numero on 144444, oops!

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Vähän on, odottaisi sinulta enemmän, Jussi, tämä aihe,
jos hehkuttaisi vaikka avioseksiä ja lämpimiä voileipiä?

Joachim Seetaucher

Tuli mieleeni se kaveri, joka meni hotellihuoneeseensa nukkumaan ja sitten seinän takaa alkoi kuulua miehen ääni: "Kenen pieni pylly, kenen pieni pylly, ..."

Samaa jatkui tovin: "Kenen pieni pylly, kenen pieni pylly ..."

Mies takoi lopulta nyrkillä seinää ja huusi:
"KERRO NYT P..KELE KENEN PERSE SE ON, ETTÄ PÄÄSEN NUKKUMAAN!"

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mihin puolueeseen kannattaa liittyä jos sähköpora ja ruohonleikkuritraktori häiritsee? Pakokaasukin. Ja parkkipaikan valot pistää silmiin.
Myötätuntoni on kokonaan kerrostalossa häiriintyvän puolella.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Ei mihinkään. Kannattaa muuttaa kauas pois kaikista häiriölähteistä tai sitten yrittää sopeutua.

Käyttäjän NooraVapaa kuva
Noora Vapaa

Ihanaa. Toinen blogitekstini täällä, ja heti aiheutan ärsytystä ja kommentointia. Sehän se kai tämänkaltaisen palvelun tarkoituskin on? Minä kirjoitan usein omia mielipiteitäni asioista häpeämättä itseäni tai sanomisiani, ja olen vastaanottavainen kaikenlaiselle kritiikille. Oikeastaan tämä on ilahduttavaa, että kirjoitukseni aiheutti keskustelua, ja minun kirjoitustani kritisoivan blogitekstin. Olen ehkä vähän omituinen, mutta minusta tämä on vain huvittavaa.

Se kai somen tarkoitus on; ihastuttaa, vihastuttaa ja aiheuttaa keskustelua asiasta jos toisestakin. Tämä oli myös oman blogitekstini tarkoitus. Ilmeisesti en kirjoittanut tarpeeksi kepeästi tai huumorilla aiheesta, että kaikki olisivat sen ymmärtäneet. Kannattaa käydä tsekkaamassa YouTube-linkki, jonka liitin blogikirjoitukseen. Ellei se aiheuta liikaa ärsytystä. Minua se huvitti. Ja kappale on tarttuva klassikko. Kokeile vaikka tanssia tai runk..... sen tahtiin?

Sen verran tässä elämänkokemusta on kertynyt, vaikka "vasta" kolmekymppinen olenkin, että aah-ooh-äänen uskoisin johtuvan kahden ihmisen seksuaalisesta kanssakäymisestä. Oikeastaan se on ihan sama mitä siellä tapahtuu, ainakin siinä vaiheessa kun ääni pelottaa nukkumaan meneviä lapsia illalla. Tai kaikuu rappukäytävässä ja pihalla.

Mitä lapsiin tulee.. Kyllä minä osaan ja uskallan lapsilleni puhua avoimesti niin elämästä kuin kuolemastakin. Ja kaikesta mitä siihen liittyy. Kyse ei ole siitä, ettenkö osaisi lapsilleni selittää, mistä kova naisen huuto johtuu. Se tuskin vaikuttaa siihen, että lapset pystyvät rauhassa nukahtamaan yöunille. Sitäpaitsi - vaikka 2-vuotiaalle kuinka sanoo, että ääni johtuu naisen nautinnosta (ja johtuuko se?) tai mistä tahansa, kyllä tuollainen huuto silti pelottaa pientä lasta. Siitä ei pääse mihinkään.

Minun saamiseni tai saamattomuuteni tuskin tähän asiaan liittyy mitenkään. Tuollainen jynkytys ja huuto ei oikeastaan vaikuta minun seksuaaliseen halukkuuteen kovinkaan paljon. Kaikki eivät syty jynkystä tai toisten ihmisten tirkistelystä. Ikävä kuulla, että olet itse joutunut ääniä kuuntelemaan kateellisena. Onneksi asioille voit itsekin tuoda helpotusta jos liikaa kiihottuu?

Poliittisia puolueita en harrasta. Enkä tiedä mitenkä kovasta metelistä häiriintyminen vaikuttaa siihen, minkä puolueen valitsee. Kyllä minua politiikassa kiinnostaa aivan muut asiat kuin tyhjänpäiväiset jeesustelut. Rässy pitäkööt puolueensa. Ja sinä omasi.

Lapsistani kuuluu ääntä. Ja aivan varmasti 2-vuotiaan uhmakohtaukset aiheuttavat ärsytystä. Minua ainakin ärsyttää, omien ja muidenkin lasten metelöinti. Ärsyttää ja raivostuttaa varsin usein. Kuka nyt lasten karjumisesta pitäisi? Toisinaan kuorossa huutaa myös 4-vuotias, ja parhaassa tapauksessa omat alakerran naapurini voivat kuulla minun karjaisevan huutokuorolaisille esimerkiksi "NYT LOPPUI SE TAPPELU!"
Ikävä kyllä lapsiin ei ole vielä kehitelty inhimillistä äänenvaimenninta. Onneksi lapset eivät kovin usein karju, eivätkä muutenkaan ole luonani kuin joka toinen viikko. Naapurit (ja äitikin) saavat siis aina hetken hermolepoa huutavilta lapsilta.

Takaisin aiheeseen. Minulle on aivan sama mitä naapurissani puuhataan, kunhan pitäisivät vähän pienempää ääntä. Kyselin tosiaan myös sitä, koska tähän olisi sopivaa puuttua ja huomauttaa naapureille, että heidän äänensä kuuluvat aika kovalla volyymilla. Mielenkiinnosta halusin asiasta kysellä, ihan vain aiheuttaakseni keskustelua. En ole missään vaiheessa aikonut mitään virallisia valituksia tehdä, ja kuten kommentoin, en ole mitään lappujakaan kirjoittamassa. Ja JOS kirjoittaisin, veisin lapun varmaankin suoraan naapurille. Ja lappu olisi ystävällinen ja humoristinen.
Hauskaahan se on, että ihmisillä on aktiivinen seksielämä. Kuten sanottua, mukavampi seksiääniä kuunnella, kuin esim tappelua. Tekstin tarkoitus oli kuitenkin vain saada ihmisille vähän hupaisaa keskustelunaihetta, ja sitähän se sai aikaan? Seksi myy. Ja kuten aiemmin sanoin, pieni pilke silmäkulmassa tätä aihetta lähestyin. Ainakin omasta mielestäni.

Aion jatkossakin kirjoitella kaikenmoista mikä varmasti aiheuttaa ärtymystä, ärsytystä ja kritiikkiä. Toivon mukaan myös humoristista tai pohdiskelevaa keskustelua, riippuen aiheesta. Jos sinua minun blogini ärsyttää, voit jättää lukematta. Ei kannata vaivautua lukemaan edellistäkään blogitekstiäni. Se käsittelee ikävää asiaa, ja saattaa aiheuttaa ärsytystä, jos ei asiasta ole samaa mieltä. Tai muuten vaan. Yritän ensi kerralla kirjoittaa vähemmän valittavan tai ihmisiä ärsyttävän blogitekstin. Jos vaikka kirjoitan Päivi Räsäsestä, sieniretkistä tai vaikkapa lasten kesälomareissusta mummolaan? Olisiko se kiva ja kiinnostavaa? Voin myös koittaa keksiä pari mukavaa runoa piristämään ihmisten arkea.

Ainiin, ja jos äänekkäät naapurini ovat nähneet blogitekstin, hauskahan se vain on. Terveisiä yläkertaan! Olemme seuraavat 5 päivää reissussa, joten ottakaa nyt kaikki ilo irti! :)

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset