Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Hän ja Stefan Lindforsin dildo

  • Hän ja Stefan Lindforsin dildo

Taas se tapahtui! Kävin wc:ssä, eikä siinä ole mitään ihmeellistä – ainakaan minun mielestäni. Mutta hän joka kävi siellä minun jälkeeni huomautti, että olen TAAS jättänyt kannen ja renkaan ylös! Ajattelin ensin kohteliaasti kysyä, että olisiko hän voinut laskea renkaan alas ennen kuin istuu tarpeilleen, mutta huomauttajan sukupuolesta johtuen luovuin suunnitelmastani ja valitsin helpomman tien: kirjoitan blogitekstin.

 

Olen kovasti pohtinut mikä se wc-istuimen kannen ja renkaan oikea asento on? Itse suhtaudun niihin kuin auton lämmityslaitteeseen: minä säädän niitä tarpeeni – sanan kaikissa merkityksissä – mukaan. En myöskään auton sammutettuani palauta lämmityslaitteen säätimiä johonkin perustilaan, vaan oletan seuraavan käyttäjän asettavan ne haluamallaan tavalla. En ole koskaan kuullut moitetta sen tiimoilta, joten: miksi wc-istuimen kanssa ei voi menetellä samoin?

 

Tunnen tästä asiasta syvää turhautuneisuutta sillä wc-käyttäytymiseni on varsin... väritöntä. Minä vain menen sinne, istun tai seison ja saan helpotuksen hätääni, pesen kädet ja poistun. En roiski ympäriinsä, huuhtelen pytyn ja jos joskus suolistostani purkautuu pesäpallotermein ilmaistuna takalaiton, niin nekin jäljet siivoan ennen seuraavaa kävijää. En laske suoraan veteen. Ja vaikka pytyssä on raikastin niin en kuse tarkkuutta vaan suuntaan suihkun hieman ohi.
Minä vain käyn siellä enkä välittäisi asiaa isommin ajatella. Mutta sitten hän ilmoittaa, että olen jättänyt renkaan ylös!

 

Minä ymmärrän kyllä, että hänen velvollisuutensa on tuoda julki kaikki epäkohdat tavoissani elää. Joskus kuitenkin toivoisin häneltä pientä hienotunteisuutta. Erityisesti silloin kun läsnä on muitakin ihmisiä. Siis eikö jumalauta hänkin nyt vaan voisi käydä siellä paskalla, raapaista tulitikun jos sellaiseen on tarvetta ja palata vähäeleisesti pelaamaan Aliasta minun ja tuttavapariskuntamme kanssa. Mutta ei! Rikos on tapahtunut ja hänen mielestään on kai kaikkien etu, että siitä tiedotetaan välittömästi. Pilalle mennyttä tunnelmaa on turha yrittää pelastaa jollain leikkisällä kommentilla, tai lupauksella tulevaisuudessa säilyttää eriön Feng Shui hänen haluamassaan tilassa. Rengas oli ylhäällä ja kaikki miehet ovat samanlaisia!

 

Tokikaan kaikki miehet eivät ole samanlaisia vaikka hän niin väittää. Olen käynyt muuallakin kuin Tukholman-risteilyllä ja esim. Aasiassa ei monessakaan wc:ssä ole pyttyä vaan pelkkä reikä lattiassa. Ei siis ole kantta tai rengasta jonka asennosta hän voisi mielensä pahoittaa. Aasialainen hän joutuukin siis keksimään puolisoiden välisen sisällissodan aiheet ihan jostain muusta. Tai entä sitten pimeimmässä Afrikassa, missä mies ei varmaankaan joudu asioimaan edes lattiassa olevan reiän päällä. Milläs hän siellä todistaa uroksensa kelvottomuuden puolisona ja asuinkumppanina.

 

Oikeastaan olen pettynyt suomalaiseen insinöörityöhön ja teolliseen muotoiluun, sillä eittämättä lopullinen syyllinen tuskaani löytyy niiden piiristä. Kännyköissä on kamerat, Angry Birdsit ja ennakoivat tekstinsyötöt. Dildot ovat nykyään Stefan Lindforsin muotoilemia - en tosin käsitä mistä hän on ottanut mallia. Mutta wc-istuimet ovat edelleen IDO-59 -tyyppisiä, joiden kansien ja renkaiden asennoista moni mies saa aiheetta kärsiä vielä vuosikausia.

Tekisi mieli heittää haaste jollekin muotoilijalle: Tee istuin jossa ei ole kantta ja rengasta. Myy sitten ideasi Nokialle sillä niillä menee aika paskasti muuallakin kuin wc:ssä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Teetin uuden vessan vanhaan taloon v. 1993. Asennutin pöntön viereen pisoaarin (muut nimitykset: urinaali, virtsalo), vaikka rakennusmestari ihmettelikin. En tähän päivään mennessä ole tavannut vastaavaa varustelua yksityisasuntojen käymälöissä, vaikka jokunen huippuhieno vessakin on tullut tutuksi.

Istuinrengas on joka tapauksessa jo 19 vuotta ollut "oikeassa" asennossa, alhaalla.

Seppo Hildén

Tänän ikuiseen ongelmaan löytyy yksinkertainen ratkaisu. Mieskin alkaa tekemään sen toisen hätänsä istualleen.

Avot, kannen voi antaa olla aina alhaalla.

Tosin nainen kyllä keksii sitten tilalle jonkun toisen häntä häiritsevän seikan, mutta vessankansiongelmasta ei pääse enää nalkuttamaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tekstistä tulee mieleen J. Karjalaisen (melkein kuin J. Kolehmainen!) laulu "Hän"; niin usein tuota sanaa molemmissa toistetaan. Joten antaapa mennä:

Hän, sai mut istumaan, hän
sai mut huuhtomaan, hän
ja vielä enemmän

Hän, sai mut pissimään, hän
sai mut pyyhkimään, hän
antoi mulle käymälän

Hän, hyvä haltiatar, hän
yön kuningatar, hän
on enää nimi siistijän

Hän, kun päivä iltaan vaihtuu ja veteni nään lentävän
pyttyyn jälleen tähystän
kun läsnä on hän

Hän, sai mut pissimään, hän
sai mut pyyhkimään, hän
antoi mulle käymälän

Hän, taas vähän lisää tiristän
ja kuulen tutun lirinän
sen ymmärtää myös hän

Teppo Nygren

Mitä sitä turhaan stressaamaan sen renkaan kanssa. Se onko rengas alhaalla vai pystyssä ei kiinnosta häntä, jos levität renkaalle tasaisen kerroksen armeijan kenkälankkia.

Lasse Askolin

Alberto Moravia kirjoitti kokonaisen romaanin vaikeuksista, joita HÄN kirjailijalle itselleen aiheutti.
Moravian kirjassa HÄN sojotti (Alberton mukaan liian harvoin ja tilanteissa, joissa ei olisi pitänyt) kirjailijan jalkojen välissä.
Moravian kuvaamat vaikeudet HÄNEN kanssaan olivat niin tuttuja minullekin oman häneni kanssa, että kirja on yhä minulle suositumpi kuin kriitikkojen Suomen parhaaksi romaaniksi usein äänestämä Alastalon salissa.
HÄN oli vaiti Alastalossa.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Ensinnäkin, todella mielenkiintoinen teksti.

Toiseksi, en ole itse koskaan ihmetellyt missä asennossa pöntön rengas on, vaan olen useimmiten ihmetellyt sitä, miksi ihmeessä jotkut ihmiset eivät siisti sitä rengasta käyntinsä jälkeen? Aina saa itse siivota edellisen kävijän jätöksiä renkaan päältä. Kuvottavaa. Sitä en ymmärrä. Ihmisten välinpitämättömyys harmittaa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset