Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Puhutteko naista?

Taisin olla 12-vuotias kun naapurin saparopäinen Jenni tiedusteli minulta, että alettaisiinko olla? Pikkupioneereille epätyypilliseen tapaan olin heti valmis sillä seurauksella, että Jennipä alkoi styylata Pekan kanssa. Olin todella ymmälläni. Mitä ihmettä tein väärin? Oliko kysymys osoitettu Pekalle ja minun tehtäväni oli vain vastata?
Vuosia myöhemmin – taisin olla jo mopoiässä ja ensimmäistä kertaa kännissä – tiedustelin Jenniltä syytä hänen omituiseen käytökseensä: ”Sä vastasit liian nopeesti” Jenni ilmoitti ykskantaan.

 

Olin melko huono tekemään aloitteita, mutta siitä huolimatta pystyin aina silloin tällöin yhyttämään jonkun vastakkaista sukupuolta edustavan hahmon. Eräälläkin armeijasta saamallani iltalomalla eräskin Saara iski silmänsä minuun ja alkoi kautta rantain ehdotella kovin jennimäisiä asioita. Minä vanhempana ja viisaampana ajattelin, että nyt en pilaa hyvin alkanutta suhdetta liialla innokkuudella. Soittelin ja kirjoittelin ja kolmen viikon paaston jälkeen ajattelin ajan olevan kypsä. Mutta Saaran luokse mennessäni kohtasin ennalta-arvaamattoman esteen: Oven avasi eräskin Jyrki. ”No kun sä aikailit vastaukses kans ja Jyrki oli heti valmis.” oli Saaran selitys tilanteeseen. Sen jälkeen olin taas kännissä.

 

Muutamien tuollaisten kokemusten jälkeen luulin jo osaavani jonkin verran naista. Etenin jopa pysyvämpiin seurustelusuhteisiin joiden kesto oli kolmesta tunnista kolmeen kuukauteen. Omat oksymoroninsa niissäkin toki oli.
Yksikin Riitta halusi seurustelustamme huolimatta viettää aikaa myös omien kavereidensa kanssa. Minulla sitä vastaan ei ollut mitään, vaan käytin ajan hyödyllisesti istumalla Vesan kanssa Shellin baarissa tai sitten kiertelimme Korpivaaran parkkipaikkaa potkien autojen renkaita, samaan aikaan kun Riitta kiersi kaveriensa kanssa Hämppiä avopäin pakkasessa. Suhde tosin kariutui sillä vietin liikaa aikaa Vesan seurassa. Puolustukseksi ei hyväksytty mitään tosiseikkoja hänen omasta liikehdinnästään. Ja kun todistajina olivat vielä Annika, Leena ja yhdeksän muuta Riitan kaveria, jotka eivät koskaan olleet nähneet minua, mutta tiesivät varmasti, että olen täysi kusipää koska en ikinä ole ollut Riitan kanssa Hämpillä, vaan he ovat joutuneet aina pitämään hänelle seuraa – niin hävisinhän minä ne käräjät.
Enää en viitsinyt juoda itseäni edes känniin.

 

Nuorena aikuisena taluttelin tovin aikaa kovinkin henkevää runotyttöä, joka halusi mennä joka paikkaan yhdessä. Lienee turha mainita, että jonkin ajan kuluttua hän jätti minut: ”Ei tästä tuu mitään kun me ollaan kokoajan yhdessä.”
Muutamien tuollaisten, ja vähän toisenlaistenkin suhteiden jälkeen luulin minäkin oppineeni puhumaan naista. Iloisena oppimastani kävin pari kertaa alttarilla sanomassa tahdon, vaikka en tahtonutkaan. Kerroin joillekuille rakastavani, vaikka en rakastanutkaan. Toki aksenttini paljasti minut lopulta ja hetikohta huomasin istuvani avioero-oikeudenkäynnissä tai (naispuolisen) lastenvalvojan pakeilla. Varmaan arvaattekin mitä kieltä hän puhui.

 

Näiden tapahtumien jälkeen olen elänyt naisten suhteen jonkinlaisella demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Jokusen Sirkan ja Tellervon kanssa olen jos jonkinlaisia soidinmenoja pitänyt, mutta yhtä kaikki: ne ovat kaatuneet kielitaidottomuuteeni. Pariin seireenin tekstiviestitse esittämään teatteri- ym. kutsuun olen vastannut asianmukaisesti kesken hiekkapuhallusurakan, että: ”Sopii”, vain lukeakseni kohta: ”Antaa olla sitten kun viestisi oli niin ikävän sävyinen!” Olen muuten siitä lähtien miettinyt minkä kohdan sanasta: ”sopii,” tuo kysyjä koki ikäväksi.

 

Tähän ikään mennessä pidänkin todennäköisempänä osallistumistani kuulennolle kuin sitä, että puhuisin jonakin päivänä naista. Sen sijaan olen alkanut etsiä naista joka puhuu miestä, mutta luulen että se kaiverretaan hautakiveeni kesken jääneiden töiden listaan.

Kirjoitan tätä muuten selvin päin. Naisten kielellä se tarkoittanee, että olen humalassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

57Suosittele

57 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Timo Härtsi

"Kirjoitan tätä muuten selvin päin. Naisten kielellä se tarkoittanee, että olen humalassa."

:D

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Hih, näin naisena tuli pikkuisen huono omatunto. Minäkään en ole vielä tavannut miestä, joka osaisi tulkita minua oikein:o/

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En minäkään, ainakaan kovin monta kertaa :) Teeveessä joku kertoi venäläisestä daamista, jolla oli treffit suomalaisen miehen kanssa. Kun päästiin ovelle, mies kysyi että pääseekö sisään. Nainen siihen että ei, ja mies totesi että hyvät yöt sitten. Nainen oli jäänyt hölmönä seisomaan ovelle, koska on tottunut että miehet venäjällä aloittavat pehmittelyn ja kosion. Tässä on tietysti kyse kulttuurieroista, mutta myös ihan jostain perustavasta naiskielen ja mieskielen puhumisesta, josta blogistikin kirjoittaa.

Mutta osaa ne miehetkin venkuroita olla. Usein on kyse siitä, ettei uskalleta puhua tai ilmaista tunteita. Niitä pitää sitten arvailla. Miehet yrittävät joskus puhua tekojen kautta.

Käyttäjän urpo kuva
Urpo Lehtimäki

Moi.

Kirjoitat että miehet "yrittävät" joskus puhua tekojen kautta. Väittäisin, että pääosin yritämme puhua tekojemme kautta ja vain äärimmäisessä hädässä turvaudumme verbaaleihin ilmaisuihin.

Olen oheisella riimittelyllä yrittänyt kuvata asiaa.

Suomalainen rakkaudentunnustus

Kun isäntä illalla tallissaan hevoskauroja hummalle heitti
hän kutinaa tunsi pallissaan, kesäpaita vain puoliksi peitti.
Saunan piipussa tuli jo sammuili, pihapuskaan painui savu.
Lehmät pellolla märehti, ammuili, tuoksui liiterin pihka ja havu.

Ehti emäntä lauteille kylpemään, lämpö leppeä kiukaan kiersi.
Känsät kovat jo kohta pehmenemään, heinähanko pellolla hiersi.
Käsivarsillaan vahvoilla vierelle toi saavin vettä ja vihdan tuoreen.
Ja niin isäntä emäntää vihtoi, oi. Nousi hehku ulkokuoreen.

Käsi karhea saippuaa kiikutti vasten ihanan emännän selkää
Jo ajatus isäntää liikutti, tämä mies ei hellyyttä pelkää.
Ja niin kuin vain kesäsaunassa voi, kaksi hahmoa yhteen suli .
Iltalinnun laulu kaukana soi, hiipui tummaksi kiukaan tuli.

Kauan hiljaa saunalla istuivat, kesäyön valo kestää pitkään.
Ei sanoja lausuttu, kaivattukaan, sitä hetkeä kuvaa ei mitkään.
Sitten nousevat tupaan päin lopulta, sanat rakkauden isäntä, että:
"Kun haet lehmiä niityltä aamulla, ojanreunas on lähteessä vettä."

Käyttäjän PiaKuikka kuva
Pia Kuikka Vastaus kommenttiin #10

http://ohjelmat.yle.fi/dokumenttiprojekti/ohjelmis...
Kannattaa katsoa,tässä kuvataan sitä MIESTEN kieltä,jota nainen ei ymmärrä :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #10

Jäin minäkin ihan sanattomaksi. Sauna hoitaa ja pehmentää.

Willem de S

@ Petra

Se on sitä suomalaisuutta se tunteiden pullottaminen. Sitten, jos pullo avataan, niin tunteet tulee sanoissakin. . . mutta sitten mies onkin kännissä ja naismainen, vai mitä? :)

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen Vastaus kommenttiin #28

Juu, kenenkään ei kannattaisi mennä pulloon, ennen kuin tietää miten sieltä tullaan pois ;-)

"Saat olla kanamainen tyhmä nainen. En odota sun sanovan mitään viisasta."
Vai miten se meni toi biisi ;-) Sopii siis miehiinkin, vaikka olkoon sitten kukkomainen =)

Kännissä ei kannata puhua ja lirkutella, ei muista aamulla kumpikaan sitten mitään. Kännissä kannattaa vaan örveltää, pettää ja pilata maineensa, että voi sitten oppia virheistään ja kasvaa näin hieman lisää ;-)

Muistakaa, että naisen ja miehen aivoista on löydetty tähän mennessä kai vain 6 eroavaisuutta. Esim. mies osaa hahmottaa 3D:n hyvin (tissit ja peppu), kun taas nainen puhuu ja kuuntelee molemmilla sivuaivolohkoilla eli on telepaatti ;-)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Olen saanut vaikutelman, että tämä naisten toive, että miehet puhuisivat tunteistaan, on myös tätä naiskieltä. Oikeastihan miehekkäät miehet eivät puhu tai näytä tunteitaan, joten jos joku mies vaikka kehotettunakin niin tekee, hän ei ole miehekäs mies eikä kelvollinen ja naisen kannattaa hakeutua parempaan seuraan. Kyseessä on siis ansa.

Silloin kun miehet näyttävät tunteensa teoissaan, naiset usein hakeutuvat turvakotiin.

Käyttäjän PiaKuikka kuva
Pia Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Niitä tunteen purkauksia on onneksi niin montaa eri laatua,ettei sinne turvakotiin kait ensin mennä.EHKÄ EI TARKOITUKSEN MUKAINEN SANAVALINTA)
Minulla nyt sattuu olemaan sellainen mies jolla takanan avioliitto ja siitä 5 lasta joista 2 alaikäisiä) jossa nainen alisti henkisesti ja uskotteli muille miten paha ihminen tämä mies on.Väkivaltainen mm.lapsia ja häntä kohtaan,siitä ei kuitenkaan mitään näyttöä 12v avion aikana ole kirjattu,koska mies ei katkaissut hiustakaan.Siitä nyt sen enenpiä...
Ne pienet teot joita naiset ette huomaa tai jollakin tapaa arvosta; Ohimennen takapuoleen taputtelu,hipaisu tai "törmäys vahingossa",takin ojennus,koiran ulkolutus,"OTATKO KAHVIA?!" ärähtämällä kysytty,"NO ONKO SITÄ RUOKAA!?"LÄHETÄÄNKÖ SINNE KAUPPAAN!? MENEN PISTÄMÄÄN AUTON JO LÄMPIÄMÄÄN,(ettei rakkaan tarvitse tulla kylmään autoon)JNEJNE Näitä on niin paljon....Ne ovat miehen tapa ilmoittaa olemassaolostaan ja siinä sivussa lukee minun mielestä"rakastan sinua näistäkin asioista huolimatta"
Miehen kieltä opikelen vieläkin enkä lopeta opiskelemasta,koska vastapuoli rakentaa samaa projektia,näin täydennämme toisiamme.
(NAINEN -69)

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen Vastaus kommenttiin #46

Ei ole naista ilman miestä, eikä miestä ilman naista.
1+1==3+
1+0=1
0+1=1
1x0=0
0x1=0
1/1=1
2/1=2
+3/1=+3
1/2=0.5
1/3=0.333...
1/infinity=0
2/infinity=0
etc.
infinity-1=infinity
infinity+1=infinity
jne.

"Ympäri mennään ja yhteen tullaan. Näin me aina taivalletaan käsikkäin."

"Ääretön rakkaus ei tunne rajoja, mutta rajaton rakkaus tuntee rajansa."

"Rakkaus ei kulu ja kaikkia saa rakastaa, mutta se mitä teet, silti määrittelee sen, kuka sinua rakastaa."

-Kuollut filosofi ja elämänsä oppinut

Juha Korhonen

Miehet puhuvat tekojensa kautta. Ei kannata kiinnittää huomiota siihen, mitä mies puhuu, kannattaa seurata mitä hän tekee. Siinä on se totuus.

Anis Harran Vastaus kommenttiin #34

Pätee kyllä kaksinverroin naisen tulkitsemiseen.

Jukka Palo

No kysy joltain elämänkokeneelta, esimerkiksi kansanedustaja Ilkka Kanervalta tai Jörn Donnerilta. Panu Rajalakin kävisi.

Harri Rautiainen

Panu Rajala on ansainnut tittelinsä 'piirinuohooja'.

Käyttäjän kirstityoton kuva
Kirsti Era

Mulla olis yksi vinkki: kohota Jussi katsettasi n 30 cm korkeammalle. Ehkä naamasta näkis, mitä ihminen ajattelee.
Ja toden totta, "sopii" ei ilmaise kovinkaan rajua riemua ehdotuksen johdosta.
Onnekas olet joka tapauksessa, koskapa vika aina on ollut muissa kuin sinussa. Voisinpa itse sanoa samaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Puhutko naista, vai syötätkö pajunköyttä?

Seppo Hildén

Jussi, veliseni, huomaan että olet matkalla oikeaan suhtautumiseen, mitä tulee naisten kanssa toimimisiin.

Miehille luontainen järjellinen lähestymistapahan on täysin poissa laskuista naisten kanssa toimiessa, ja jos mies siihen ansaan sortuu, saa lyödä päätään seinään koko loppuikänsä.

Kun mies muuttaa lähestymistavan naisiin samaksi, kuten mihinkä muuhun hetken harmittomaan huvitukseen, sanotaan nyt vaikka huvipuistossa tai eläintarhassa käyntiin, niin niitä harmejakin on elämässä miehellä paljon vähemmän.

Veljet, testattu on ja toimii.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Joskus 80-luvulla yritin opiskella naista, en läpäissyt tenttejä, varsinkaan kirjallisia. Sen jälkeen yritin keskittyä aiheeseen mies ja villi luonto(nsa). Projekti jatkuu.

Sampo Keminholma

"Pariin seireenin tekstiviestitse esittämään teatteri- ym. kutsuun olen vastannut asianmukaisesti kesken hiekkapuhallusurakan, että: ”Sopii”, vain lukeakseni kohta: ”Antaa olla sitten kun viestisi oli niin ikävän sävyinen."

Tässä kohdassa Jussin perustava virhe oli vastata tekstiviestillä. Oikea tapa olisi ollut heittää hetkeksi ne hiekkapuhallusvermeet sivuun ja soittaa ja kiittää kutsusta. Ja hypätä kyytiin. Tylyt lähestymispyrkimykset, tekstiviestikutsut (ja vastaukset), aikataulumuutokset, priorisoinnit, äkkikäännökset on varattu vain naisille.

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Hienosti kirjoitettu blogi :)

Käyttäjän LiiaKippola kuva
Liia Kippola

:D Nauroin katketakseni kaiken mahdollisen ja mahdottoman hullunkurisuudelle.

Uutta matoa koukkuun vaan ja rohkeasti ongelle :)

Johan Lom

Naisen tuntosarvien herkkyyys on mieheen verrattuna noin yhtä paljon suurempi kuin suden hajuaisti ihmisen vastaavaan verrattuna. Siksi miehen on turha yrittää teeskennellä naiselle mitään. Tämän kun pitää mielessä, niin on jo pitkällä.

Matti Jalagin

Näyttää siellä vasemmistossakin olevan ihan ihmisiä. Kiitos Jussi.

Matti Jalagin

Harvoin, jos koskaan saa lukea näin täyspäistä tekstiä. Kiitos Jussi ja kiitos.

Harri Rautiainen

Jos molemmilla osapuolilla on samansuuntaiset tavoitteet ja tarpeet, niin ei siinä paljon sanoja tarvita.
Näin ollen väärin ymmärryksen riski on minimoitu.

Teppo Nygren

Ei tarvitse osata puhua naista, jos osaa sitä lukea. Harva kyllä osaa sitäkään.

Veikko Penttinen

Olen asunut Espanjassa kohta kymmnen vuotta, mutta en vieläkään hallitse täysin espanjalaisuutta, siis kieltä ja kulttuuria. En kuitenkaan kärsi siitä vaan päinvastoin.
Arki on paljon mielenkiintoisempaa, kun kaikki asiat eivät ole päivänselviä. Hallitsen kuitenkin espanjalaisuutta suomalaiseksi eläkeläiseksi aika hyvin. Laasaslaisesti sanoen en kuulu atm-joukkoon, vaan vähintään keskikastiin.

Sama suhde minulla on naisiin. Arki ja juhlakin naisten kanssa on paljon mielenkiintoisempaa, kun asiat eivät koskaan ole päivänselviä.

Onneksi minulla on suomalainen vaimo. Arki espanjattaren kanssa voisi olla liiankin mielenkiintoista.
Opiskelen siitä huolimatta naista ja espanjaa ja vaikka olen kehittynyt valtavasti kummassakin, niin vieras kieli on vieras kieli ja hyvä niin. Elämäni on näin kaksinverroin mielenkiintoisempaa.

Käyttäjän JuuliaJrvenp kuva
Juulia Järvi

Kommunikaatioteorioita jonkin verran opiskelleena voisi sanoa, että kenties sinulta ei löydy ns. vaadittavaa kognitiivista kompleksisuutta. Naiset ovat ainakin sosiaalisen vuorovaikutuksen suhteen hieman kompleksisempia, kuin miehet. Kognitiivisesti kompleksiset henkilöt osaavat lähettää hienosävyisempiä, henkilösuuntautuneita viestejä. Samaten myös muut kognitiivisesti kompleksiset henkilöt arvostavat tällaisia viestejä enemmän, kuin ko. ominaisuuksilta yksinkertaisemmat henkilöt. Esimerkiksi kun kognitiivisesti kompleksinen ja kognitiivisesti yksinkertainen henkilö kohtaavat, on hyvin todennäköistä, että ensimmäinen pitää jälkimmäistä töykeänä. Jos tämä teoria ja sen tutkimus kiinnostaa enemmän, ota selville enemmän konstruktivistisesta teoriasta (Jesse Delia).

Toisin sanoen siis: sinun tulisi olla hienovaraisempi ja kyetä tulkitsemaan naisen pieniä eleitä. Ei ainoastaan sitä, mitä on sanottu, vaan monia muitakin asioita. Asennot, eleet, ilmeet, ajankäyttö, pukeutuminen, kaikki tällaiset seikat kertovat jotain tilanteesta. Yleensä miehet ovat vähän naisia huonompia huomaamaan kaikkia pieniä vihjeitä, joilla on erityisesti naisille todella painava merkitys keskustelun suhteen.

Jos vastaat liian nopeasti, että "käy", se tarkoittaa, ettet ole miettinyt asiaa loppuun. Jos jahkailet liian kauan, se tarkoittaa, että olet epävarma, etkä osaa tehdä päätöksiä. Suoran vastauksen ja odotuttamisen sijaan kannattaa puhua hieman monimutkaisemmin: "Voidaanhan me kokeilla mitä tässä käy jos alamme tapailla, mutta en osaa vielä tässä vaiheessa tehdä mitään kiveenhakattua päätöstä. Sopiiko se sinulle?" Alatte tapailla heti, mutta et ole siis hätähousu ja lisäksi olet kiinnostunut siitä, mitä nainen haluaa. 3 viikon näkemättömyys ei ole hyvä asia. Kuka jaksaa odottaa niin kauan?

Jos vastaat yksisanaisesti, se kuulostaa siltä, että et ole kiinnostunut ja antaa sinusta tylyn vaikutelman. Sen sijaan jos olisit vastannut esimerkiksi "Sopii. Monelta nähtäisiin?" tai "Sopii :)" hymiön kanssa, olisivat viestisi saaneet erilaisen vastaanoton. Pelkkä "sopii" voi naisen korvaan kuulostaa tylyltä tiuskaukselta, samalta kuin "kai se käy jos on pakko". Naiselle tulee sellainen olo, ettet oikeasti halua nähdä, mutta kohteliaisuudesta suostut.

Muista, että sanat eivät riitä, mutta niitä tarvitaan. Sanojen lisäksi tarvitaan pieniä hienostuneita eleitä, kuten hymyä. Ei saa olla liian lähellä, muttei liian kaukana. Pitää löytää se kultainen keskitie.

Lisäksi pitää muistaa, että naiset löytävät aina jotain valitettavaa. Mutta ylemmästä viestistäsi päätellen en naisena yhtään ihmettele noita tulkintoja, joita käytöksesi on herättänyt. Kannattaa ehkä hankkia myös joku naispuolinen ystävä, jolta voit kysyä neuvoja aina kun et tiedä, mitä pitäisi tehdä :-)

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Kognitiivinen kompleksisuus kuulostaa väärältä sanalta, eiväthän sosioemotionaaliset normit liity tiedonkäsittelyyn vaan tunteisiin ja viiteryhmäkohtaisiin sosiaalisiin käytänteisiin.

Olisi parempi siis sanoa, että naiset ovat sosioemotionaalisesti kompleksisempia. Termi täsmää paremmin myös tähän lauseeseen: "Naiset ovat ainakin sosiaalisen vuorovaikutuksen suhteen hieman kompleksisempia, kuin miehet."

Willem de S

@ Juulia

Naiset löytävät aina jotain valitettavaa vain, jos he ovat päättäneet löytää aina jotain valitettavaa. Tämä on pitkälle opitusta kulttuurista kiinni. Usko tai älä, ei ole olemassa yhtä ainoaa tällaista 'naisen' kulttuuria.

"Jos vastaat liian nopeasti, että "käy", se tarkoittaa, ettet ole miettinyt asiaa loppuun."
Se voi myös tarkoittaa, että henkilö on avoin uusille kokemuksille. ;)

"Kognitiivisesti kompleksiset henkilöt osaavat lähettää hienosävyisempiä, henkilösuuntautuneita viestejä."
Johtaako tämä mielestäsi siihen, että henkilö myös luo helpommin komplekseja ja ottaa helpommin henkilöön? Uteliaisuudesta kysyn.

Kiitos jutun kirjoittajalle.

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Selasin nopeesti mitä Deliasta ja konstruktivismista on kirjoitettu, ja tulin siihen lopputulokseen että kognitiivisen kompleksisuuden teoria liittyy tiedonkäsittelyyn viestinnässä eikä sosioemotianaaliseen normatiivisuuteen.

"Kognitiivisesti kompleksisen henkilön on yleisesti ottaen helpompaa asettua viestintätilanteessa viestijäkumppanin asemaan, ja sitä kautta muokata viestinsä siten että se on tarkoituksenmukainen ja helposti ymmärrettävä."
Blogistin tapauksessa miehen "sopii" -viesti ei ollut sovitettu naisen ymmärryksen mukaiseksi.

"Henkilöt joiden kognitiivisen kompleksisuuden taso on korkea, ovat osoittautuneet taitavammaksi arvioimaan, minkälaisia tunnetiloja heidän keskustelukumppaninsa kulloinkin haluavat viestinnällään saada aikaan."
Blogistin tapauksessa nainen ei osannut arvioida, mitä "sopii" -viesti tarkoitti.

Hannu Korpilampi

Itse olen sitä mieltä ja kokemuksellani teoriani jo melko hyvin vahvistanutkin, että lähes kaikki(*) mainitusta naisten "kognitiivisesta kompleksisuudesta" on ihan vain huonon kasvatuksen tulosta. Ihminen on tasan niin kohtuuton, vaativainen ja vaikeaselkoinen kuin hänen kasvuympäristönsä on hänen sallinut olla.

Jos hänen ympäristönsä (lue: vanhempansa ja sisaruksensa) ovat valmiita kuluttamaan energiaa hänen mielialojensa ja pienten vihjeidensä tulkitsemiseen, hän vaatii samaa myös aikuisena. Jos häneltä lapsena vaaditaan selkeyttä, ymmärrettävyyttä ja kohtuullisuutta, hän on selkeä, ymmärrettävä ja kohtuullinen myös aikuisena. Läheskään kaikki naiset eivät ole huonosti kasvatettuja, mutta ne jotka ovat kuvittelevat oikkujensa olevan mystisen "naiseuden" syytä ja siis lähes luonnonvoima joka muiden on vain kestettävä.

Huonosti kasvatettuja ihmisiä kannattaa välttää yleensäkin, mutta lähtemällä sellaisen kanssa suhteeseen ei synnytä kuin molemminpuolista pahaa mieltä.

*: Pieni osa johtuu siitä tutkitusta tosiasiasta, jonka mukaan naisten aivojen tunneosuudesta vastuussa oleva osa sotkeutuu rationaalisesta päätöksenteosta vastaavan aivojen osan toimintaan, mikä saa aikaan sen että naisten on joskus vaikea erottaa tekeekö päätöksensä tunnepohjalta vai laskelmoidusti: "en pidä hänen kampauksestaan ja hän sanoi minulle töykeästi pikkujouluissa, joten hän on varmasti huono työntekijä".

Miehet taas pystyvät yleensä helpommin erottamaan onko heidän päätöksensä tunnepohjainen vain laskelmoitu järkipäätös, joten henkilökohtaiset antipatiat eivät vaikuta yhtä paljon heidän arvostelukykyynsä. Yhdistettynä huonoon kasvatukseen tämä selittänee naisvaltaisten alojen huonon ilmapiirin.

Anis Harran

Huonoksi kasvatukseksi määrittelemäsi normitus voidaan tarkentaa ristiriitaiseksi kasvatukseksi ja se valitettavasti jatkuu ympäristön asenteissa aikuisillekin. Aikuinenkin olisi koulutettavissa vaikka heikommin oppivainen kuin lapsi, mutta kun ympäristön harjoittama aikuiskoulutuskin, eli kulttuuri, on usein ristiriitaista.

Nyky-Suomessa pojille/miehille opetetaan että ei saa tahtoa liikaa, usein ei oikeastaan yhtään mitään. Pitää ottaa mitä kohtalo antaa ja tyytyä. Mutta sitten kun haluaa (sitä mitä isä/nainen/esimies haluaa) pitää ilmaista se selkeästi ja suoraan. Saamaton on se joka ei saa sitä mitä toiset haluavat hänen haluavan.

Nyky-Suomessa tytöille/naisille taas opetetaan että pitää tahtoa rohkeasti ummet ja lammet, vaikka kuu taivaalta. Ei koskaan saa tyytyä siihen mitä saa. Mutta ikävä kyllä samalla tytöille/naisille opetetaan ettei koskaan saa paljastaa mitä oikeasti haluaa, sitä pitää häpeillä ja kätkeä. Tahtomansa pitääkin saada ei suinkaan kertomalla mitä haluaa vaan olettamalla ja odottamalla, ja sitten kiukuttelemalla kun ei sitä mies itsestään tajua.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Mitähän olisi käynyt, jos olisi vastannut: "Sopii, mutta jos ei sovi, otetaan heti pois."? ;-)

Käyttäjän JuuliaJrvenp kuva
Juulia Järvi

Ai niin, yksi teoria on myös, että naisilla ja miehillä on omat kulttuurinsa (olisiko ollut Tannenin teoria). Tästä olikin ylemmissä kommenteissa puhetta :-) Nää teoriat on aika mielenkiintosia jos jotakuta kiinnostaa, kannattaa ottaa selville. Oon itse kokenut hyödylliseksi ihan arkielämässä.

Käyttäjän poimintoja kuva
Timo Knuutila

Kannattaa lukea ja katsoa vaikka David DeAngelon analyysit siita miten naisten mieli toimii. Se auttaa kummasti niin parinhaussa kuin jo parisuhteessakin. Tunnetut tosiasiat kannattaa opiskella, niin ei tarvitse kantapaan kautta opetella.

Jukka Palo

"Kannattaa lukea ja katsoa vaikka David DeAngelon analyysit siita miten naisten mieli toimii."

Ei toimi: ajelehtii.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Kaveri linkiti facebookissa tämmösen. Voimme unohtaa kaikki hankalat opinnot elämässä ja tiedekunnissa.

http://www.youtube.com/watch?v=ezVib_giTFo

Käyttäjän MaijaLilja kuva
Maija Lilja

22-vuotiaan suurella elämänkokemuksella pohdin, pitäisikö välillä tehdä niin kuin itsestä tuntuu oikealta eikä niin kuin olettaa naisen toivovan, jos kerran oletus menee järjestäen pieleen.

Matti Jalagin

Lähes 60-kymppisenä vastaan tuohon, että pitäisi, Ehchottomasti pitäisi.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Vinkki: Ole oma itsesi ja ylpeä siitä mikä ja kuka olet.
Jos et ole itseesi tyytyväinen, muuta itseäsi, niin, että olet taas tyytyväinen.
Tunne itsesi, muutoin et koskaan tiedä miltä sinusta oikeasti tuntuu.
Oikea ja väärä ovat aina subjektiivisia ja siten suhteellisia.
Ei ole olemassa 100% oikeaa tai väärää. Kaikkeen liittyy epävarmuus.
Vain muutos on varmaan ja sitä on turha juosta karkuun, koska se seuraa aina sinua, koska on myös osa sinua.
Välillä on väliä millä on väliä ja välittääkö mistään vai kaikesta ja kaikesta ja kaikista ei kannata välittää. Pääasia, että välittää edes itsestään, vaikka se ei aina olekaan itsestään selvää tai edes synny itsestään tai ainakaan itsestään kumpua, jos ei ole kukaan koskaan oikeasti sinusta välittänyt ;-)

"Rakasta itseäsi, niin kuin haluaisit muiden sinua rakastavan ja rakastan sitten muita samoin."

-Kuollut filosofi, joka ymmärrettiin väärin ja murhattiin

"Pane itsesi aina muiden edelle, vaikka se tarkoittaisi sitä, että menet itse ensin luolaan katsomaan asuuko siellä karhu vai leijona, vai saisiko siitä kodin teille."

-Kuoli vielä aikaisemmin, kuin tuo aikaisempi ja siksi onkin jo unohdettu

"Jos et osaa edes itseäsi rakastaa, kuinka voisin ketään toistakaan rakastaa?"

"Itsekkyys ei tarkoita aina sitä, että et välittäisi muista, vaan yleensä sitä, että pidät itsesi vahvana, terveenä ja siten hyvänä muille, jotta he voivat sinusta hyötyä silloin, kun se vain on mahdollista."

-Itsekeskeinen kuollut eläin/ötökkä/kasvi/otus/olio/olento

Juha Korhonen

Naisia ei kannata yrittää ymmärtää. Se on tuhoon tuomittu ajatus. Ainoa mitä mies voi tehdä, on toimia tilanteen mukaan ja olla niin törkeä, että saa mitä haluaa - ei kannata haluta mitään muutaman illan suhdetta pitempää.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Valinta se on tämäkin ;-)
Ja vapaita olemme kaikki, eikö?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Miehelle ominaista on toimia.
Esimerkiksi voi toimia siten että kosii ja menee naimisiin ja pysyy siinä sitten. Meni syteen tai saveen. "Neuvottelut" on tuomittu epäonnistumaan, koska sanan merkitys on naiselle eri kuin miehelle.

Tänään kuulin eilen "sopineeni" jostain pikku hankinnasta. Lähemmin tiedustellessani sopimuksen syntyvaiheita, ilmeni että olin "ehkä ynähtänyt jotain myöntymykseen viittaavaa".

Parisuhteessa ei kannata ynähdellä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Olen aina ajatellut, että naisen puhuminen on sitä, että ei välitä ihan hirveästi mitä puhutaan, vaan mihin tarkoitukseen sitä puhetta käytetään.

Esim. jos nainen haluaa lähteä suksimaan, se löytää sen syyn mistä vaan. Ei sillä ole mitään väliä mikä se syy on, kunhan sen saa itselle perusteltua. Tiedä vaikka olisi jonkinlainen koe, miten helpolla annat periksi. Kerran, kun olisin voinut itse antaa periksi, päätin olla antamatta ja luotin siihen, mitä itse tunsin, enkä suostunut uskomaan ymmärtäneeni mitään väärin tai tulleeni juksatuksi. Kerroin miten asia on ja yhtäkkiä suunta muuttuikin taas takaisin. Pahalta se aluksi tuntui, mutta veikkaan joutuneeni jonkinlaiseen alitajuiseen kelpoisuuskokeeseen, otsikolla "Oletko tosissasi". Olin silloin ja olen edelleen.

Elämä on täynnä tilanteita, joissa voi toimia monella tavalla. Hyvin harva asia menee ennaltamäärätysti kiskoilla kohti vääjäämätöntä loppuaan. Kaiken voi ratkaista. Kaiken voi käsittää. Kaikesta voi selvitä. Kyse on lopulta kai siitä, mitä haluaa. Mikä on merkityksellistä?

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Merkityksen kai jokainen määrittää itse, aivan kuten elämänsä tarkoituksen.

Käyttäjän PiviLahti kuva
Päivi Lahti

Olipas hauskaa luettavaa =).
Kyllä "se oikea" vielä jostain nurkan takaa ilmestyy eteen.

Käyttäjän jannes kuva
Janne Särkelä

"Se oikea" on tavallaan kuitenkin etukäteen asetettu raami, joka ei pidä aina paikkaansa. Sellaisen tilan tavoittelu voi johtaa harhaan. Tietenkin jos kokee, että haluaa olla jonkun kanssa läpi koko elämän, niin varmastikin löytää samanlaisen väistämättä. Jos tuntuu, että niin ei käy niin voi miettiä eri tavalla, olisiko jokin toinen tapa itselle parempi kuin kohdata jatkuvia pettymyksiä. Kuitenkin tärkeintä olisi lopulta toimia hetkessä siten kuin tuntuu hyvältä ja katsoa mitä tapahtuu.

Pelkkä kahvilahetki tai jopa katse voi olla tärkein tapahtuma kahden ihmisen kohtaamisessa, joka ei välttämättä koskaan toistu, mutta molemmat ovatkin parhaimmassa tapauksessa kokeneet ja saaneet toisiltaan jotain, kunhan vain osaa myös olla avoin.

Kun purkaa yhteiskunnalliset ja kulttuuriset asetetut toimintamallit sekä biologisen tarpeen lisääntyä (voihan myös olla lisääntymättä, jos haluaa), niin mitä jää jäljelle? Elämä on lopulta ihmisten välisiä kohtaamisia, niin lyhyitä kuin pitkiä, joilla on molemminpuolinen tarkoituksensa. Rakkaus on toisaalta siitä hassu asia, että se ei katso lainkaan sukupuolta, mikä voi aiheuttaa jänniä yllätyksiä, eikä kyse edes ole seksistä. Rakkaudesta voi ammentaa valtavaa voimaa, jonka kaikki jakavat - tai mielenkiintoisista ajatuksista. Jokainen on kuitenkin aina yksilö - kokonainen tuntematon planeetta, josta ohikiitävässä arjessa nähdään vain pieni heijastuma.

Jatkuva pettymyksiensä kelailu on ehkä juuri sellaista mihin ei ole hyvä ainakaan jäädä märehtimään. Lopultahan siinä vain orjuutetaan oma mieli harhoihin siitä, mitä pitäisi olla, vaikka draama ja koko elämän paletti suruista iloihin tarinoista löytyykin. Jokainen tuleva hetki on aina omanlaisensa.

Käyttäjän TimoKurki kuva
Timo Kurki

Tasta aiheesta on kirjoitettu useita kirjoja ja lukemattomia vitseja. Kirjoista tunnetuin lienee John Grayn Miehet ovat Marsista, Naiset Venuksesta.

Aikaisemmista kommenteista ilmenee varsin yleinen suhtautuminen, eli kyseessa on miehen ongelma, koska mies ei kykene ymmartamaan naista. Niinpa miehelle annetaan ohjeita kuinka toimia. Ohjeet ovat valitettavasti melko turhia, silla miehella ei kerta kaikkiaan ole paassaan samaa softaa kuin naisella.

Mitapa jos annettaisiin naisillekin hieman vastuuta tekosistaan, vaikkei se poliittisesti korrektia olisikaan. Hellittaisivat vaatimuksiaan hieman, kun on aivan selvaa ettei mies kykene samaan kommunikaation kompleksisuuteen. En minakaan vaadi vaimoani lukemaan karttaa, kun olemme matkalla eksyksissa. Siina kun ei ole yhtaan viivaa, joita han ymmartaisi.

Ainoastaan todellisuuden tunnustamien johtaa johonkin positiiviseen muutokseen. Muu on pelkkaa haihattelua.

Kiitokset J. Kolehmaiselle hyvasta artikkelista.

Inka Mattiniemi

miehet eivät tiedä, että naiset ymmärtävät sen, että miehet kokevat naisten olevan luonnostaan vaikeita, vaikka naiset tietävät, että he ovat vaikeita vain koska miehet ovat selvästi liian helppoja.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Nyt en päästä sinua helpolla ;-)
Ei tarkoita sitä, että on helppo, jos haluaa sitä, siis just sitä, tiedäksä?

Mies on vaikea, koska, se ei "koskaan" ole sellainen kuin nainen haluaisi ja siten täysin mahdoton tapaus, vai?

Kysymys lienee interaktiivisesti kommunikaatiosta, jonka tavoite on ymmärrys eli oppi toisesta ja toisen opettaminen.

Voi toki olettaa, että se kadulla juuri tapaamasi ihminen tuntee jo sinut täysin ja osaa sinua heti lukea ja ymmärtää ja tietää mistä pidät ja mistä et sekä sen kuinka sinulle voi puhua ja kuinka ja kuinka paljon ja kuinka usein ja milloin olla hiljaa ja milloin vain suudella ja milloin tehdä juuri sen minkä olet aina halunnut sinulle tehtävän.

Pure tota hetki ja sylje ulos, jos ei maistu ;-)

Jorma Laine

Nainen ja mies tosiaan puhuvat eri kieltä. Se on kummallinen juttu sillä sanat ovat täysin samoja kummassakin kielessä joten sanojen ymmärtämisessä ei ole ongelmaa.

Ongelma tulee kun koitetaan toteuttaa sanojen viestiä.

Kun miehelle Kissa on kissa, naiselle se on kissaeläin joka on pehmeä, naukuu, pyydystää hiiriä ja kehrää.
Joten kun Nainen pyytää miestä kutsumaan kissan sissän ja mies toteuttaa pyynnön, lopputulos voikin olla riita sillä "eihän tämä kissa kehrääkkään" ...joka seikka on tietysti johdettavissa miehen syyksi koska mies on kumminkin tehnyt/jättänyt tekemättä jotain oleellista jonka vuoksi kissa ei kehrää.

Miehen ja naisen kielessä on siis samat sanat mutta niillä on aivan eri merkitys. Mahdollisesti. Jonain hetkenä sama sana voi tarkoittaakin samaa, toisena se saattaa tarkoittaa jotain ihan eri asiaa.

Elä tässä nyt jumalisesti näiden kanssa. Tarvinnee vaan rakastaa heitä. Kaikesta huolimatta.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Nii: "Ilmankua ei voe ellee ja tappookaa ei sua." ;-)

Eli lienee paras vain rakastaa =)

Käyttäjän KatjaVeneskoski kuva
Katja Veneskoski

Olin ala-asteen tokalla luokalla, kun kuulin tyttöjä pussailevasta Lassista. No iltapäiväkerhossa Lassi jakoi pusuja myös minun poskelleni. Aikani tätä touhua katseltuani pistin huulet törrölleen, että pussataan nyt sitten kunnolla, mutta mitäpä sitten tapahtuikaan? Lassi perääntyi. Opin, ettei naisen kuulu tehdä aloitetta eikä olla suorasukainen.

Myöhemmin ala-asteella jouduin kiusaamisen kohteeksi. Pojat keksivät kaikenlaista jäynää ja huutelivat. Se ei kaikin ajoin tuntunut edes kivalta. Muutaman vuoden päästä kuulin, että tämä johtui vain siitä, että eräs poika tykkäsi minusta. Opin, että huomio kuin huomio tarkoittaa pojan siis pitävän sinusta.

Yläasteella aloin kulkea diskossa ja silloin pyydettiin kaveria puhemieheksi puolin ja toisin sekä suhteen aloittamisessa että lopettamisessa. Tuntui kohtuullisen helpolta tämä suhdetoiminta kunnes opin, että miehet eivät edelleenkään pysty kohtaamaan asioita ja kertomaan haluavansa lopettaa suhteen edes kaverin välityksellä. Nimittäin lomamatkalle lähdettyäni kuulin jälkikäteen poikaystäväni iskeneen toisen tytön heti lähtöiltanani.

No aikuisikä koitti ja ajattelin parinkympin kieppeillä, että nyt olemme aikuisia ja suhteetkin ovat sen mukaisia ja miehet sekä naiset käyttäytyvät aikuismaisesti. Rakastuin jopa ensimmäisen kerran ja ensimmäisen vuosipäivän tienoilla ensirakkauteni tunnusti pettäneensä minua. Opin, että iästä riippumatta miehet ovat petollisia.

Tässä välissä on ollut lukuisia pikkujouluja, nähty sekä omaa suhdetoimintaa että myös muiden. On nähty pettämisiä, kotilohikäärmeitä, narsisteja, persoonallisuushäiriöisiä, nalkuttajia, mutta myös onnistuneelta näyttäviä suhteita. Olen kohdannut nelikymppisen miehen, joka kertoi edellisen naisen roikkuneen liikaa, joten annoin omaa tilaa. Mies lopetti suhteen, koska en halunnut harrastaa yhdessä. Olen oppinut, että kyse ei ole siitä oppiiko mies puhumaan naista tai nainen miestä. Kyse on ihmisistä ja heidän välisestä kommunikaatiostaan. Se ei ole aina helppoa oli kyse samaa tai eri sukupuolta olevista. Joskus suorapuhe tai -toiminta on hyvästä, jonkun toisen kohdalla se on pahasta. =)

Lauri Furtato

Hienoa kerrontaa. On todella valtava ero myös kulttuurin puolesta, että onko Suomesta vai jostain muualta. Yhtä vaikeita ihmissuhteet aina ovat, mutta joskus lähtökohtaisesti helpompaa lähteä rakentamaan eksoottisemman ihmisen kanssa tulevaisuutta.

Tärkeintä on molemmin puolinene ymmärtäväisyys ja anteeksianto. Ei odotakaan sitä täydellistä vaan askel kerrallaan. Suomalaiset naiset ovat usein liian itsetietoisia ja ylpeitä antautuakseen 100% suhteeseen.

Käyttäjän BetroHakala kuva
Betro Hakala

Minun ystäväni löysi rakkauden eksoottisemmasta maasta ja toinen alkoi olemaan kuumaa kauraa kahden vuoden saliurakoinnin jälkeen. Voimakuntoilu on muutenkin aivan mahtavaa hommaa. Ehkä myös maiseman vaihdos voisi avartaa maailmaasi :)

Käyttäjän vik kuva
Virpi Kauko

Niin bloggaajan kuin muutaman kommentoijankin ongelma taitaa olla, että he tekevät aivan liian pitkälle meneviä yleistyksiä vastakkaisen sukupuolen ajattelusta jonkun yksittäisen tilanteen perusteella. Usein vielä jonkun murrosiässä koetun. Ihmiset ovat erilaisia, ja jotkut meistä saattavat muuttaa ajatteluaan, joskus jopa viisastua, iän tuoman kokemuksen myötä.

Jos siis aikuinen mies lähtee kommunikoimaan naisten kanssa olettaen heidät jonkun 12-vuotiaan jennin klooneiksi, tai jos aikuinen nainen soveltaa miessuhteissaan yläasteella "oppimiaan" asioita siitä millaisia "miehet" ovat, niin syytä vastoinkäymisiin kannattaa ensimmäiseksi etsiä omista asenteista.

Ja sitten kun se saara ei jaksanutkaan odottaa jussin jahkaamista kolmea viikkoa vaikka jenni ei tykännytkään liian nopeasta vastauksesta, niin oikea johtopäätös ei ole, että "naiset" ovat epäjohdonmukaisia ja käsittämättömiä, vaan että saara ei ole jenni.

Siinä on perää, että jotkut ajattelu- ja käyttäytymistaipumukset ovat yleisempiä naisilla ja toiset taas miehillä. Aivomme ovat kehittyneet evoluutiossa kuten muutkin elimet, ja menestyminen on edellyttänyt osin eri asioita eri sukupuolilta.
Mutta ne Deborah Tannenin "teoriat" kannattaa unohtaa, puhumattakaan Greyn Mars ja Venus -hömpötyksistä.

#43: "kyse ei ole siitä oppiiko mies puhumaan naista tai nainen miestä. Kyse on ihmisistä ja heidän välisestä kommunikaatiostaan."

Juuri näin. Pitää vaan opetella tuntemaan se ihminen jonka kanssa haluaa kommunikoida, eikä kohdella häntä jonakin muuna ihmisenä. Ei ole olemassa naisten kieltä ja miesten kieltä. Ihmiset voivat joskus ajatella eri tavalla, tai tulkita toistensa sanomisia eri tavalla kuin sanoja on tarkoittanut.

Jotkut osaavat ilmaista ajatuksensa suomeksi paremmin kuin toiset, mutta yleensä väärinkäsitykset selviävät puhumalla. Paitsi silloin tietenkin, jos asenne on jo lähtökohtaisesti se, että "naisia" tai "miehiä" ei voikaan ymmärtää.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mies ei ikinä opi puhumaan naista, eikä nainen miestä.

Tähän on vaan jotenkin sopeuduttava - kummankin osapuolen. Jos toinen tai kummatkin eivät sopeudu, on tilanne aika toivoton.

Sopeutumisella tarkoitan sitä, ettei puheen avulla kannata edes yrittää tulla ymmärretyksi, puolin jos toisinkaan. Se mikä tässä auttaa, riippuu itse kustakin. Puhuminen kun on vain yksi kommunikaatiomuoto tuhansista, ja kielet ovat ihmisten itsensä keksimiä, siis kulttuurisidonnaisia.

Asia ei ole järjellisen logiikan ratkaistavissa, ja on vain hyväksyttävä, ettei matematiikan logiikka ole ihmiselle orgaaninen, vaan ulkoaohjattu tapa elää.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Lauseiden "tarviin tilaa" ja "me ei olla koskaan yhdessä" ei mahdu mitään, sen mäkin olen oppinut.

Olipas loistava kirjoitus.

Käyttäjän PaulaOjanen kuva
Paula Ojanen

Moi Jussi - olipa mainio kirjoitus!

Kirjoitin aiheesta myös - sama vene, eri ranta. ;)

http://www.menaiset.fi/artikkeli/blogit/vallilan_i...

Rakkaudella, Irma

Käyttäjän VilleVilkko kuva
Ville Vilkko

Eli kylän kovin sonni onkin vaan ahkerin naisen opiskelija..

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Tämä on eittämättä paras blogikirjoitus jonka olen koskaan lukenut. Sentään roikun täällä harva se vapaalla vietetty hetki. Hyvä Jussi!

Toivon sinulle hiukan onnistuneempia soidinmenoja jatkossa ;)

Lasse Askolin

Kaikkiaan kolme naista on kertonut minulle, että ehkäisyä ei tarvita, koska he eivät voii saada lapsia.
Intimiteettisyistä en listaa tähän heidän tähän mennessä ssaamiensa lasten ja lastenlasten nimiä, mutta sen totean, että lista ei olisi lyhyt.
Kerran intiimitilanteessa eräs rakastettuni toivoi, että olisin "kokenut" mies. Kauhistuin, että olin toiminut jotenkin täysin ääliömäisesti seksissä.
Hankin pian itseni kokeneiden miesten listalle. Raivokohtaus. Nainen irtisanoutui siinä hetkessä rakastetun osastaan. Olenntavannut hänet viimeksi viime vuosituhannella.
Sovin naisen kanssa mahdollisen tulevan lapsen kannalta oleellisen tärkeästä asiasta. Nainen rikkoi lupauksensa ja lapsi sai kärsiä, ja kärsii yhä lupauksen rikkomisesta.
Kun tivasin, kuinka hän noin piittaamattomasti rikkoo sopimamme, nainen
totesi lakonisesti:"Tuleehan sitä ihminen sopineeksi kaikenlaista."

Anis Harran

"Olen muuten siitä lähtien miettinyt minkä kohdan sanasta: ”sopii,” tuo kysyjä koki ikäväksi."

Siitä puuttui hymiöt. Ehkä jopa huutomerkki. Näin ollen viesti tuli "koetuksi."

Käyttäjän TimoLehtil kuva
Timo Lehtilä

Meidän lajimme miljoonien vuosien luonnonvalinnan tulos on se, että miesten seksuaalisuus on suoraviivaisempaa. Kunhan mies vain on onnistunut saattamaan naisen raskaaksi, on hän jatkanut sukuaan ja välittänyt suoran toiminnan geenejä seuraaville sukupolville.

Naisen seksuaalisuus taas on kompleksisempaa. Naiset hakevat sekä laadukkainta siittäjää, että kiltisti kotona pysyvää perheen ruokkijaa. Tämä sitten ei taas itse asiassa onnistu juuri kenellekään. Alfoja riittää vain harvoille, ja nekin ovat liki kaikki huonosti kotona pysyvää sorttia, vientiä kun riittää ja luonto painostaa heimon geenipankin paranteluun. Ole siinä nyt sitten miehisen selkeä ja suoraviivainen.

Tietenkin myös miesten ja naisten erilaiset roolit heimoyhteisössä ovat adaptoineet heidän ajattelumallejaan, käyttäytymistään ja tunne-elämäänsä. Naiset ovat miljoonia vuosia ensi sijassa huolehtineet lapsipesueesta, miehet joukkona metsästäneet saalista, mikä taas ilman muuta on johtanut siihen, että naiset ovat emotionaalisempia ja miehet rationaalisempia.

Muuttuuko tämä asetelma joskus? Voi hyvinkin muuttua, jos jokin muu asetelma tuottaa enemmän jälkeläisiä. Sellaisen muutoksen todennäköisyys ei kuitenkaan vaikuta kovin suurelta.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

"enemmän jälkeläisiä" voi hyvin muuttua "laadukkaampia, vahvempia, kestävämpiä, ovelampia, nokkelampi, selviytyvämpiä ja luonnonmukaisempia" jälkeläisiä ;-)

Tällöin kaikkia kaksihaaraisia kepittävät urokset kuolevat pois.

Luonto kuitenkin hoitaa tavalla tai toisella ylikansoituksen pois.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Nautittavaa kielenkäyttöä, kutitti vatsanpohjassa saakka.

Eli ihan kehityskelpoinen yksilö ;-)

Matti Oittila

Viihdyttävää luettavaa, kiitos! Menee hiukan off topiciksi, mutta tuossa edellä oli puhetta tunteista puhumisesta, ja se perusjuttu, että miehet eivät osaa sitä. No eivät kaikki naisetkaan. Tunnen naisia, jotka pystyvät puhumaan tunteistaan tuntikausia putkeen, saamaan omasta monologistaan monia sivujuonteita, jotka taas reflektoivat aikaisemmin sanottua luoden uusia tunteita jotka voidaan jälleen pukea sanoiksi ja sen jälkeen kuvata sitä, miltä sen sanominen tuntuu ja mitä sen sanominen ehkä saattaisi herättää tunnetasolla... Toisin sanoen, ei se pelkkä tunteminen ja tunteella reagoiminen johda mihinkään. Asioita pitäisi sen lisäksi myös avata. Miksi tunnen näin? Voiko/pitääkö asiaa muuttaa? Tämä on varmaankin melko triviaalia monelle, mutta ei kaikille oman kokemukseni mukaan.

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Aivan erinomainen kommentti. Yhdyn täysin. Omalla hanipööllä on juuri tämä puute, mutta ei se mitään, hän on vielä nuori ja voi oppia ;-)

Matti Oittila

Toki maar, miksi ei oppisi. Samaa asiaa tässä yritän itsekin opetella. Loppuun mainos, lisää meikäläisen pölinää löytyy täältä: http://tahelv.wordpress.com/

Käyttäjän VilleVettenranta kuva
Ville Vettenranta

Naisia ei kannata ottaa turhan vakavasti. Suhdetta ei kannata päästää pois deittailu-tasolta. Tällöin kaikki avaimet ovat yleensä vielä omassa taskussa.

Naiselle kannattaa olla pervorehellinen. Jos sinulla on tapailun alussa friends-with-benefit jo jonkun toisen kanssa, kannattaa tämä asia ottaa esille sopivassa tilanteessa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Jos et halua tätä FWB-suhdetta lopettaa, sano sekin ääneen.

Jos olet luonteeltasi enemmän polyamorikko kuin mono, kerro tästä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa suhdetta.

Kerro mitkä asiat ovat sellaisia, että et voi niistä joustaa.

Älä lähde mukaan naisten shit-testeihin. Niissä voi vain hävitä. Blogissa on useita hyviä esimerkkejä shit-testeistä.

Ole dominoiva, tee päätöksiä, ole järkähtämätön niissä asioissa jotka ovat sinulle tärkeitä.

Sinun elämäsi tarkoitus ei ole miellyttää naista. Tuo tämä rivien välistä ilmi.

Pidä kiinni omista harrastuksistasi ja omasta elämästäsi. Nainen kunnioittaa ja arvostaa tätä.

Älä koskaan ole mustasukkainen naisesta. Mitä mustasukkaisempi olet, sitä enemmän luovutat suhteessa valtaa naiselle.

Älä koskaan deittaile niitä naisia, jotka olisivat "täydellisiä" ja "unelmia". Et pysty pitämään kiinni edellisistä kohdista, eikä nainen tule koskaan kunnoittamaan / arvostamaan sinua.

Jos nainen ei halua jatkaa suhdetta, älä pysähdy analysoimaan mikä meni vikaan. Et voi koskaan saada todellista syytä selville. Meressä on muita kaloja vaikka kuinka paljon. Uutta matoa koukkuun!

Tämän blogin suosituimmat