Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Semmosta pullaa, että kun antaa naiselle niin saa pillua!

  • Semmosta pullaa, että kun antaa naiselle niin saa pillua!Tampereen kahvilat Top 3

On aika laittaa rankingjärjestykseen Tampereen kahvilat. Minun määritelmäni mukaan kahvila on sellainen paikka jossa asiakas ei siivoa pöytiä. Täten listan ulkopuolella jäävät kaikki Fazerit, Sokokset sekä ne kahvilat joissa piipahdan vain satunnaisesti.Myös Kauppahallin juottolat tipahtavat armotta pois listalta, sillä nimikin sen jo sanoo, että kauppahallissa pitäisi olla vain kauppoja eikä kahviloita. Ei uimahallissakaan lennetä.

 

Pidän yhtenä kahvilan kriteerinä, että siellä voi kirjoittaa. Kaikki blogi- ja muutkin tekstini vaativat syntysijakseen paikan jossa minua häiritään hallitusti. Siellä pitää siis olla asiakkaina hillitysti käyttäytyviä kaupunkilaisia jotka hiljaisella puheensorinallaan tuudittavat minut kirjoitusmoodiin.
 

 

Top 3: Cafe Aamurusko

Tammelan puistokadun varrrella pesäänsä pitävä Cafe Aamurusko ei varsinaisesti ole mikään kirjoittajan taivas. Kahvilan ruokaisasta luonteesta johtuen pöydissä istuu liikaa äänekkäitä Annikkeja ja Reijoja. Pahin luovuuden tappaja on kuitenkin Rosa Meriläinen joka asioi tiuhaan Aamuruskossa. Sillä naisella on sitten kova ääni ja paljon asiaa - toisin kuin ex-miehellään Simolla, joka on oikein miellyttävä asiakas kirjoittajan näkökulmasta. Haluan isona tulla samanlaiseksi kuin hän.Kirjoittajakaan ei elä pelkällä kahvilla. Aamuruskon ruoat, sämpylät ja leipomukset tekevät paikasta varsin oivallisen paikan ravita itseään ruumiillisesti. Aamupanon jälkeen nautittava ateria (6,5 egee) on runsas ja sisältää puuron ja leivän lisäksi siemeniä, jogurttia, mehuja, kananmunia yms. yms. Kunnon mättämisellä sen avulla pärjää parhaassa tapauksessa iltapanoon asti.


Paikka on todella suosittu ja sen kotikutoisuus luo - Innon Markoa lainatakseni - kivaa nyanssia. Paikasta löytyy myös Suomen parhaat ja ätläkkäimmät kermamunkit. Varsinainen supertuote on kuitenkin Aamuruskon hillomunkki. Pussillinen niitä on parempaa kuin mikään esileikki ja mikä parasta: ne ovat vegaanituote, joten niitä voi syöttää myös höylättäväksi tulevalle vaihtoehtonaaraalle. Voi niitä toki syödä myös ihan muuten vaan.


Kirjoittaminen Aamuruskossa onnistuu aamiaisajan ja uuniperuna-ajan välisessä suvantovaiheessa, mikäli Rosa Meriläinen ei ole paikalla.

http://www.cafeaamurusko.fiTop 2: Koskikadun Wayne’s Coffee

Mitä kirjoittamiseen tulee niin Koskikadun Wayne’s on paras paikka siihen. Isoista ikkunoista tulvii valoa ja taustalla soiva muzak on säädetty juuri oikein. Siitä saa selvän, mutta se ei häiritse.


Aamupäivisin kahvilassa vallitsee harras omenakoneiden sävyttämä työstenkelytunnelma. Tampereen satakieli - Alma Sipilä - suo kiitettevän usein läsnäolonsa rauhoittavaa vaikutusta meille tavan kirjoittajille.

 

Kahvilassa on lukuisia pieniä pöytiä joten jokainen kirjoittaja saa oman rauhallisen sopen. Henkilökunta työskentelee määrätietoisesti, mutta asiakkaita häiritsemättä. Omistajan Heikki-koira nuokkuu ovenvierustuolilla ja käy välillä asiakkaiden rapsutettavana jos viitsii.
 

Henkilökunnan pelisilmä on aivan omaa luokkaansa! Tässä kahvilassa ei joudu jonottomaan kuin poikkeustapauksessa. He osaavat juonia olemattomiin pitkänkin jonon käden käänteessä. Kyse ei ole julmetun kovasta työtahdista vaan kyvystä soveltaa; he ottavat hymyillen työn alle jonossa seuraavana olevan jos ensimmäinen haluaa vai katsella. Jos haluaa mokkalatteensa jonkun helvetin kuvion niin sitä ei joudu odottamaan seisaallaan sillä Wayne’sin tarjoilijat osaavat myös tarjoilla.


Itse asiassa kahvila ansaitsisi rankingsijoituksekseen ykkösen, mutta jää kakkoseksi sen vuoksi, että tarjottavat ovat himpun verran liian mannermaisia tällaisen humppajuntin makuun. Mainittakoon silti, että ne ovat oikein hyvin tehtyjä ja kivasti esille aseteltuja. Itsekin aina silloin tällöin nappaan kitusiini sieltä täytetyn croissantin, smoothien tai ruokaisan salaatin.


Parasta Wayne’sissa on kuitenkin heidän kahvinsa. Jo pelkkä suodatinkahvi on todella hyvää ja speciaalia. Siihen kun vielä heittää selkään höyrytetyn maidon niin monen tavallisemman kahvilan cappuccino jää kakkoseksi. Mainittakoon myös, että Wayne’sin pieni kuppi on ISO!

http://www.waynescoffee.fi/kahvilat/tampere/cafe-koskipuisto.aspx


Top 1: Cafe&Bakery Mimosa

Osoitteesta Itsenäisyydenkatu 16 löytyy tamperelaiskahviloiden kruununjalokivi. Paikka ei ole kirjoittajan kannalta yhtä hyvä kuin Koskikadun Wayne’s Coffee, mutta tässä tapauksessa muut avut nostavat rankingsijoituksen, ei kiistattomaan, mutta kärkeen kuitenkin.


Kahvilan sisustus on hyvin tyylikäs. Suurin osa myytävistä leipomuksista yms. on vegaanisia, mutta sitä ei mitenkään alleviivata eikä sen varjolla niuhoteta; aamiaispöydässä on tarjolla kinkkua. Aamiainen ei ole yhtä runsas kuin Aamuruskossa, mutta siitä huolimatta aivan riittävä.Kahvila kuuluu ResQ-Clubiin https://resq-club.com/fi/ ja sieltä saa sulkemisajan lähestyessä pelastettua apinahintaan täysin käyttökelpoisia tuotteita. Itse olen useasti pelastanut sieltä keittoa itselleni ja hänelle päivälliseksi. Maailma pelastuu lautanen kerrallaan.Henkilökunta on mukavaa ja helppoa. Olen ristinyt heidät nimillä Fröökynä ja Pocahontas. Pocahontaksen yllätin kerran kassalla, en postaamasta kissakuvia Faceen, vaan tekemästä saman eläimen kuvaa ristipistotyönä. Sellaista en muista nähneeni muualla sitten 80-luvun.Kirjoittamispaikkana Mimosa häviää Wayne’sille kuusi-nolla. Sen sijaan heillä on tarjolla maailman PARASTA pullaa: suklaisella kermavaahdolla täytetty croissant! Jos synnille on olemassa fyysinen muoto niin se on tuo leivonnainen. Seksikin jää sille toiseksi.Jos maltan tarjota sellaisen croissantin naiselle niin saan aivan varmasti pillua. Yleensä en kyllä malta vaan syön sen itse. Erityisen rakasteltavaa syötävää croissant on aamuisin, kohta sen jälkeen, kun sen pinnalle on valutettu sulaa suklaata.Mimosan suklaakermacroissant on ihanin tapa menettää taivaspaikkansa ja siksi kahvila on rankattu ykköseksi!

 

https://www.facebook.com/CafeBakeryMimosa/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jos maltan tarjota sellaisen croissantin naiselle niin saan ..."

Yleensä et siis malta, mutta tuosta sanamuodosta voi päätellä, että joskus olet siis malttanut. Ei kai noin groteskia blogiotsikkoa toki ilman kokemuksen vakaata rintaääntä kukaan pukkaisikaan.

Takuulla, sano Tampereen likka!

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Sinulle Juha voin tunnustaa, että tekstissä olevat viittaukset (myös otsikko) sukupuoliseen kanssakäymiseen ovat vain itsetehostuksen ilmauksia.