Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Kaikki blogit puheenaiheesta Aamulehti

Sanaleikkejä Aamulehden toimesta - Voihan Huora

Minusta Aamulehti kyllä munasi itsensä pahasti. Ei yksittäinen toimittaja voi nimetä yhtyettä uudelleen. Perustelutkin on merkillisiä. Ne voi jokainen käydä lukemassa itse kyseisestä lehdestä

Luulen, että suurin osa lukijoista olisi kestänyt sanan huora ja osanneet sen myös lapsilleen selittää. Tuskin Huora sana sinällään on ongelmallinen, varsinsin kun kyseessä on punk yhtye.

Aamulehti sensuroi turhaan, toki kyseinen yhtye sai varmasti hyvää mainosta. 

Uutinen vai puffi?Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen uutuusteos Sauli Niinistö - Mäntyniemen herra (Into-kustannus) on herättänyt tunteita vähän joka suunnassa. Kirjan tekijöistä toinen, Lauri Nurmi, on noussut jo viime syksynä valokeilaan perussuomalaisten hajoamista käsittelevästä teoksesta.

Nyttemmin Nurmi on tehnyt Aamulehteen kirjaesittelyn tästä hänen ja Mörttisen yhteisteoksesta. Eli kirjailija on tehnyt omasta kirjastaan jutun työnantajansa lehteen.

Työsyrjintä on todellisuutta tämän päivän Suomessa!

Valtioneuvoston tuore viestintäjohtaja Päivi Anttikoski on ilmeisesti joutunut työsyrjinnä kohteeksi. Edellisen kerran kirjoitin työsyrjinnästä 20.7. otsikolla: Rehellistä(?) työsyrjintää turvetuotannossa!

Anttikosken tapauksessa ainakin ns. syytä epäillä kynnys on ylittynyt. Lakitekstissä on yhtenä nimenomaisena kiellettynä syrjintäperusteena mainittu asuinpaikka, joten mielestäni Anttikosken tapauksessa kyllä täyttyy jopa todennäköisin syin -peruste.

Somekohun aallonharjalla - Aamulehden Telanne palkkaa väärin

Pari päivää sitten satuin kohtaamaan Twitterissä juuri tuulta purjeisiinsa saavan somekohun, informaatiosodan, kun vasemmistolainen feministijoukko hyökkäsi Almamedian Kai Telanteen kimppuun.

On tässä kaupungissa vaikeaa...

”Miten kaupunkilaiset ja turistit selviävät ensi kesän ratikkainfernosta? – Tampereella kiskoliikennettä tehdään asukkaista välittämättä”


Näin kyseli Aamulehden auto- ja liikennetoimittaja Kari Pitkänen kolumnissaan. Minun tekisi mieli kysyä, että miten me lukijat selviämme moisesta otsikkoinfernosta johin menee about kolmasosa juttuun varatusta merkkimäärästä. Mutta ei hätää; Kari syöksyy otsikon jälkeen suoraan lukijan herkimpiin tunteisiin todetessaan:

Sanojen turhasta sukupuolittamisesta on luovuttava

Viime päivinä julkisessa keskustelussa niin YLE:n, erilaisten yksityisen julkjaisujen kuin somenkin puolella on käyty vääntöä siitä, kuinka sanojen sukupuolittuneisuuden purkamiseen tulisi suhtautua. Tästä ei oikeastaan voi sanoa muuta fiksua kuin, että aika aikansa kutakin. Se että jotkin sukupuolittuneet käsitteet ovat vakiintuneet käyttöön, ei ole mikään argumentti sen puolesta, että asioiden tulisi olla niin jatkossakin. Siitä mitä on, ei voi päätellä sitä, kuinka asioiden tulisi olla. 

Uuden Suomen tavoite: ymmärrettävä sukupuolineutraali ilmaisu

Tamperelainen Aamulehti teki palveluksen tasa-arvolle nostamalla esiin mies-päätteiset tehtävänimikkeet, joiden käyttäminen ohjaa ajatteluamme. Lehti valitsi vastaavan päätoimittajansa Jouko Jokisen johdolla linjan, jonka mukaan se ottaa käyttöön sukupuolineutraalit tittelit.

Uudessa Suomessa Aamulehden avaus on herättänyt keskustelua, kuten varmaan lähes kaikissa suomalaisissa laatumedioissa. Peruslähtökohtaa pidämme US:ssa hyvänä: sukupuolittuneesta kielestä on hyvä päästä eroon.

AAMULEHTI: Miksi blogisti ei voisi tehdä journalistista työtä?

Aamulehden päätoimittaja Jouko Jokinen nosti tänään ruman ja karvaisen kissan pöydälle. Pääkirjoituksessa hän ruotii kovaan ääneen Helsingin Sanomien toimittajaa Annastiina Nykästä siitä, että tämä jättää työnsä toimittajana tekemättä.

Aamulehden haastatteluni

Tämä tiedoksi myös tänne usariin.

Laitan ko. Aamulehden jutun tänne. Siinä on myös minun haastatteluni. Juttu koskee kuntouttavaa työtoimintaa. Oheistan jutun kahtena linkkinä. Tiedostot ovat pdf-muodossa.

Linkki 1

Linkki 2

Julkaise syötteitä