*

Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Kaikki blogit puheenaiheesta Trump

Melania Trump

Ei ole helppoa Yhdysvaltain ensimmäisellä naisella. Aviopuoliso riehuu presidenttinä ja Sofi Oksanen antaa ymmärtää, että Melania Trump on länsimiehen perään lähtenyt itätyttö, jonka stereotypia on seksityöläinen tai surullinen postimyyntimorsian, riiston ja epätasa-arvon vertauskuva.

Sananlasku sanoo, että vaikeneminen on kultaa, puhuminen hopeaa, mutta Sofi Oksanen kääntää asian päälaelleen. Hän neuvoo Melaniaa: puhu enemmän, vaikene vähemmän.

Selvänäkijät näkivät väärin - kuten aina


Syyslukukaudella ennen joulua kuulin Udmurtiassa vakuutteluja, että Obama oli USAn viimeinen presidentti ja Trumpin virkaanastujaisia ei tule. Näin kuulemma kertoivat yksimielisesti kaikki itäisen valtakunnan selvänäkijät ja ennustajat, ns. extrasenssit.

Leppoisa Ronald ja raivoisa Donald

Kun Yhdysvalloissa raivoisa Donald astuu kohtaa virallisesti virkaansa, on syytä tarkastella, millainen mies oli hänen varhainen edeltäjänsä Ronald, republikaaneja ja entisiä demokraatteja molemmat. Ronald Reaganista (1911-2004) on julkaistu ensimmäinen suomenkielinen elämäkerta (Karin Henriksson: Ronald Reagan, Minerva 2016).

Reagan oli julkisten esiintymisten perusteella aina hyväntuulinen ja leppoisa, kun taas Trump esiintyy usein kuin perseeseen ammuttu karhu pelottavana ja vihaisen näköisenä.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä