Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Kaikki blogit puheenaiheesta Paini

Petra Olli ja mustat silmät

Petra Ollilla lienee juuri nyt Suomen kuuluisin musta silmä. Hopeamitali MM-paineista tuli puolisokeana, mutta ei se tahtia haittaa, kun kunto on kova.

Petran mitalia juhlitaan perjantai-iltana (18.9.) Lappajärvellä kylpylä Kivitipussa. Mitalisti on juhlansa ansainnut.

Paini on rajua touhua. Jos jalkapalloilija tai melkein minkä tahansa muun urheilulajin edustaja olisi saanut samanlaisen tällin kuin Petra, hänet olisi kiidätetty sairaalaan ja määrätty sairauslomalle. Kisat olisivat loppuneet siihen.

Maailman paras painija

Käväisin viikonloppuna Lappajärven markkinoilla ja tapasin ensi kertaa Petra Ollin. Hän on siitä harvinainen suomalainen urheilija, että hän on maailman paras. Väite pitää paikkansa siinä mielessä, että Petra on sarjansa ranking-listalla maailman ykkönen.

Petra Olli on juniorisarjoissa moninkertainen arvokisamitalisti. Syyskuussa ovat aikuisten MM-painit Las Vegasissa, minne Petra nyt tähtää tosissaan. Siellä jaetaan myös olympiapaikkoja tuleviin kisoihin.

Sumo-painin lumo

Minulle sana paini ei koskaan ole tuonut mitään kovin esteettisesti miellyttäviä kuvia mieleen, vaikka toki olympialaisten aikaan aina tuli seurattua mikäli suomella oli mitalitoivoja. Joten en siis ollut kovin innostunut myöskään sumo-painista, jonka ajattelin olevan jotain tuon tapaista mutta ylipainoisilla painijoilla.

 

Julkaise syötteitä