Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Kaikki blogit puheenaiheesta Muoti

Ysäri-jysäri, eli miksi 1990-luvun nostalgisointi vain lisääntyy

1990-luku korvaa 1920-luvun, miksi? Työskentelen yläkouluikäisten opettajana ja joka päivä minusta tuntuu kuin astuisin omaan koululuokkaani 1990-luvun alkupuolella. Kyse ei ole vain oman nuoruuden muistelemisesta vaan nuorisomuodista joka sattuu juuri nyt jäljittelemään 1990-lukua. Epäilisin 1990-luvun muistelemisen leviävän jatkuvasti laajemmalle, sillä on kulttuurista tilausta pelkän kronologisen sattuman lisäksi.

Pikkumusta legenda - Coco Chanel

Coco Chanel (1883-1971) oli ranskalainen muotilegenda, joka loi miljoonaomaisuuden muotivaatteilla ja hajuvesillä. Hän oli myös erikoinen persoona, jonka toiminta ei aina päivänvaloa sietänyt.

Suomenruotsalainen kirjailija Sanna Tahvanainen on kirjoittanut romaanin, joka kertoo Chanelin elämästä 1920-luvulla (Sanna Tahvanainen: Pikkumusta, Otava 2016). Huomattavasti mielenkiintoisempi jakso olisi ollut toinen maailmansota ja sen jälkeinen aika.

Burkalla, huulikiekolla tai ilman

Mitä yhteistä on etiopialaisittain huulikiekoin korjaillulla, muslimien burkaan peitetyllä tai länsimaisten kauneusmarkkinoiden naisella? Nainen kahlitaan aina.

Nykynaiset ovat karvattomia eivätkä tahdo vuotaa, ihmettelee naistentautien erikoislääkäri Anneli Kivijärvi (US 18.1.2016) ja tulee samalla antaneeksi pikakuvauksen suomalaisen naisen modernista vapauden maailmasta. Suomalainen nainen on vapaa naiseuden biologisista rasitteista, vapaa karvattomaan naiseuden toteuttamiseen. Mutta minkälaiseen vapauteen?

Virkattu siksak-hame

Siksak-virkkaus on tosi helppoa ja hauskaa. Bongasin tämän tyynynpäällisen ohjeen, mutta päätinkin tehdä siitä hameen.

Kuuminta Hottia!

Permanto!

Tuhlasin kesän lomarahat uuteen cooliin älypuhelimeen.
Pitääkö nyt kaivaa vanha pinkki ilmais-Nokia takaisin?

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kuuminta-hottia-puhelin--jolla-voi-vain-soittaa/wM6wTD29

Liian nopeita mulle nämä trendit.

 

 

 

Hymystä se lähtee

Minä vältän kuollakseni hymyilyä valokuvissa. Se on tyhmää, naamaavääntävää ja inhottavaa. Huulipuna tuhriutuu ja mieli menee pahaksi kun hymykuvat eivät vain onnistu. En tosin koe olevani kovinkaan kuvauksellinen muutenkaan, joten vapaaehtoisesti valokuvattavaksi suostuminen on aikamoisen henkisen taistelun takana.

Viime aikoina olen kärsinyt vielä normaaliakin enemmän ulkonäkökriiseistä. Vaatteet ovat tylsiä, naama on tylsä, hiukset ovat tylsät ja kaikki on tylsää ja typerää. Ongelmallista? Kyllä.

DIY: Helpot virkatut statement-korut

Sain jostain päähäni virkata itselleni kaulakoruja. Halusin isoja ja näyttäviä niin sanottuja “statement-koruja”, jotka piristäisivät peruslookkia, mutta sopisivat arkivaatteiden kanssa.

 

Kaulakoruja tulee nykyisin käytettyä harmillisen vähän, sillä pienet vauvankädet herkästi niihin tarttuvat ja voivat kovastikin repäistä. Virkatun korun etu on, että vauva ei sitä kovin helposti saa rikki.

 

Sutsi-satsi-housut

Eräänä päivänä äiti meni kauppaan ja osti itselleen muodikkaat (!) mutta mukavat mustavalkoiset kesähousut.

 

Eräänä toisena päivänä äiti ja lapset olivat matkalla muskariin. Äidillä oli uudet housut jalassaan. Lapsi (1v 10kk) katseli tarkkaan äidin housuja sisaristuimessa matkatessaan.

 

- Sutsi-satsi, sanoi lapsi ja tuijotti housuja.

 

Raks, raks, raks…(äidin aivot raksuttivat)…bling!

 

 

 

Kaksi helppoa kampausta arkeen ja juhlaan - Katso kuvat!

Tein viikonloppuna kavereille nopeat kampaukset, jotka nyt opastan muillekin kiinnostuneille. Ajatus on yksinkertainen. Tehdään ranskalainen letti, mutta nurinpäin, eli kuin ottaisit hiusosion yläkautta, otatkin sen alakautta.

Toisessa vaiheessa jokaisesta letin lenkistä tai silmukasta otetaan reunasta kiinni ja vedetän kevyesti niin, että lenkit suurenevat. Näin saa myös tavallisesta letistä hienoman näköisen helposti.

Lettejä voi soveltaa monella tavalla. Tein tähän kaksi erilaista versiota. Toisessa leti aloitettiin päälaelta ja toisessa korvan yläpuolelta.

Britney Spearsin hiustyyli muuttui

Aikoinaan naiskauneuden ikonit olivat blondeja. Lyhyillä, puolipitkillä tai pitkillä hiuksilla varustetut naiset julkisuudesta muistetaan niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Vielä Miss Suomi-kisojen menettäessä ajan myötä hohdokkuutensa, ovat vaaleahiuksiset naiset tulleet edelleenkin valituksi useammin kuin ristiveriset tai tummat kilpailijat. Pop-musiikissa on trendi ollut samanlainen, onhan 80-luvulla eräs suurta suosiota niittänyt ja edelleenkin hiteistään muistettu artistikin nimeltään Blondie. Sattumaako? Enpä usko. 

Julkaise syötteitä