Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kahvi

Älyttömyyksien Suomen historia

Pieni Suomi haluaisi olla suurvalta. Tähän tulokseen tulin, kun tein pikatutkimuksen poliitikkojen puheista ja lehtien otsikoista. Tuttuja ovat puheet Suomesta rauhanturvaamisen ja urheilun suurvaltana. Ne ajat ovat ohi, mutta uusia suurvaltahaaveita on ilmassa.

Jos lehtien otsikoita on uskominen, Suomi on esimerkiksi akkualan, koulutuksen, avaruussään tutkimuksen, mobiilidatan, markkinointiteknologian, tutkimusmatkojen, rakennemuutoksen, vihantorjunnan, avustustyön, olkakirurgian, viikinkimiekkojen, insinöörityön ja muotoilun suurvalta!

Semmosta pullaa, että kun antaa naiselle niin saa pillua!Tampereen kahvilat Top 3

On aika laittaa rankingjärjestykseen Tampereen kahvilat. Minun määritelmäni mukaan kahvila on sellainen paikka jossa asiakas ei siivoa pöytiä. Täten listan ulkopuolella jäävät kaikki Fazerit, Sokokset sekä ne kahvilat joissa piipahdan vain satunnaisesti.Myös Kauppahallin juottolat tipahtavat armotta pois listalta, sillä nimikin sen jo sanoo, että kauppahallissa pitäisi olla vain kauppoja eikä kahviloita. Ei uimahallissakaan lennetä.

 

Ryssänkyrpä


Sikuria saa nykyään jauheena sekä nestemäisenä lasipurkeissa. Näissä muodoissa ainetta saa kaupoista mm. Venäjällä ja Virossa. Näistä kirjoitin aikaisemmissa sikuriblogeissani. Suomessa sitä on saanut myös kovana pötkönä.


Venäjällä sikuri on melko tavallinen vaihtoehto teen, yrttiteen ja kahvin rinnalla. Suomessa sikuria myydään vain erikoiskaupoissa. 


Sikurin epäsuosio selittynee sen historialla. Sota-aikana kun kahvia ei saanut, sikuri oli varteenotettavin korvike. Ruiskahviakin joku on jossain kehunut, mutta itse en ole sellaista kokeillut.

Nesteistä -paljonko juoda ja mitä?

Sanokaas kansalaiset, viisaat, oppineet, keitä teitä siellä on, että miten tämä vedenjuontihomma oikein lasketaan.

Että jos sanotaan että ihmisen pitäisi juoda vaikkapa nyt kaksi litraa vettä vuorokaudessa, niin se on selvää, jos sillä tarkoitetaan silkkaa vettä kaiken muun päälle. Mutta useimmat muutkin nesteet ovat enimmäkseen vettä, eikä niitä voida kai ihan poiskaan laskea, jos juomatottumus on esimerkiksi nauttia vetensä mehuina tai virvoitusjuomina.

Ei pijäl lähteä syyhymätä saunaa

 

Multialaista
kansanviisautta

  

  

 

Harva
lukukokemus on tuntunut koskaan niin virkistävältä kuin
Sananparsia ja sanontoja Multialta (Multian Marttayhdistys ry.,
1980). Omasta henkisestä perimästä kannattaa ammentaa ja tuntea
juurensa.

 

Julkaise syötteitä