Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvä elämä

Maailma on iloisen kirjava. Ahdistaako?

Jokainen meistä haluaa tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on. Mutta toisten ja heidän ajattelunsa hyväksyminen onkin jo paljon vaikeampaa. Miten usein minä olenkaan oikeassa ja toinen väärässä!  Miten usein minun tapani tehdä asiat on oikein ja toisten väärä. 

Mitä on olla ihminen?

Seison muotokuvan edessä taidegalleriassa. Valokuvassa vanhempi aasialainen herra katsoo tyhjyyteen. Siirryn seuraavan kuvan ääreen. Siinä kaunis, nuori nainen katsoo kainosti alaspäin. Tunnen heti, että tämä ei ole oikea ihminen, vaikka hahmo tuottaa varmasti lähes jokaisessa meistä kokemuksen kauneudesta ja miellyttävyydestä.  Edessäni on nyt Erica, androidi  eli ihmistä muistuttava robotti. Itse asiassa en tiedä, onko ensimmäisessä kuvassa ollut mies myös androidi. Hän vain tuntuu niin todelliselta.

Neljä elementtiä ja Jarmo Mäkilä: luontodokkari ja kuvia miehen alamäestä

Vimma ja riemu etsiä ja elää hyvää elämää on tänän kovempi kuin eilen.

Olenko keski-ikäinen nainen elämän risteysvaiheessa (viimeinenkin lapsi on lentämässä pesästä) vai olenko muuten vaan kohdannut viime aikoina ihmisen elämän merkityksellisyyden/merkityksettömyyden pohtimiseen herättäviä kulttuuripläjäyksiä?

Julkaise syötteitä